Az ászkirály agyonlőtte a francia Tsongát

2009.06.27. 13:06

Robin Söderling megint Federerrel találkozik, ezúttal a nyolcaddöntőben csap össze a Roland Garros idei két döntőse. Az izraeli Sela kiverte Tommy Robredót. A nőknél kiesett Bartoli és Cibulkov. Vera Zonarjova sérülés miatt visszalépett a wimbledoni teniszbajnokság 5. játéknapján.

Több meglepetés is akadt a 3. fordulóban a férfiaknál. Az ászkirálynak becézett Ivo Karlovic négy szettben, 2 óra 44 perc alatt legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát. A négy játszmából három rövidítésben ért véget. A horvát óriás három meccsen van túl, 102 ászt ütött már. „Ha csak egy lövésből tudok győzni, akkor is lehet, hogy zseni vagyok" – nyilatkozott mosolyogva a meccs után Karlovic.

Robin Söderling Almagrót, Roger Federer Kohlschreibert ütötte ki, mindkét teniszező három szettben nyert. A következő körben egymással játszanak, csakúgy, mint a Roland Garros döntőjében. Akkor a svájci három szettben győzte le a Nadalt is verő svédet.

A nap legnagyobb meglepetése az izraeli Dudi Sela nevéhez fűződik. A 24 éves játékos a 15. helyen kiemelt spanyol Tommy Robredót múlta felül. Sela tavaly debütált Wimbledonban, 2005 és 2007 között még rendre elbukott a selejtezőben. Amos Mansdorf 1992-es Australian Open-eredménye óta Sela az első izraeli, aki Grand Slam-tornán a negyedik körig jut. Sela az elmúlt héten az Ordina Openen a negyedöntőig menetelt, most ez már hatalmas bravúr lenne, hiszen Novak Djokovicsot kellene vernie. Óriási meccset vívott Tommy Haas és Marin Cilic. A horvát két szett hátrányból egyenlített, a döntő játszma 6:6-ra állt, amikor sötétedés miatt mára halasztották a folytatást.

A nőknél Serena Willians és Jelena Gyementyeva is könnyen vette a harmadik akadályt, elbukott viszont három kiemelt is. A 12. Marion Bartolit az olasz Francesca Schiavone, a 14. Dominika Cibulkovát az orosz Jelena Vesznyina győzte le. Vera Zvonarjova is kiesett, a hetedik helyre rangsorolt orosz teniszező sérülés miatt lépett vissza. Ellenfele, Virginie Razzano így a Roland Garros után Wimbledonban is eljutott a negyedik körig.

Szombaton a juniorok is elkezdik a versenyt. A lányoknál Susányi Zsófiának és a hatodik kiemelt Babos Tímeának drukkolhatunk. Susányi a 16. helyen kiemelt norvég Ulrikke Eikerivel kezd, Babos első ellenfele a brit Tara Moore lesz. Susányi szombaton, Babos vasárnap lép pályára.