Két orosz két Williams ellen Wimbledonban

2009.06.30. 20:10 Módosítva: 2009.07.01. 08:23

Az ötszörös wimbledoni bajnok Venus Williams három éve szettet sem veszített a londoni füves pályás bajnokságon, magabiztosan vette az újabb akadályt, húga, Serena is könnyedén jutott a négy közé. Tavaly a két amerikai vívta a döntőt, a testvérpár 2000 óta csak kétszer engedte át másnak az első helyet. Idén Dinara Szafina és Jelena Gyementyeva próbálja megállítani őket.

A wimbledoni teniszbajnokság nyolcadik játéknapján a női negyeddöntőket rendezték. Venus Williams pillanatok alatt kivégezte Agnieszka Radwanskát, 16 perc játék után már 5:0-ra vezetett. A lengyel még szépített, de 27 perc alatt az amerikaié lett az első szett. Venus kicsit kiengedett a második játszmában, 11 ki nem kényszerített hibát is vétett, majdnem háromszor többet, mint ellenfele. Így is 41 perc alatt, háromszor brékelve, 6:2-re hozta a második játszmát és ezzel együtt a meccset is.

A fiatalabbik Williams, Serena sem adott túl sok esélyt a nyolcadik kiemelt Viktorija Azarenkának, aki a Roland Garros után idén másodszor játszott Grand Slam-negyeddöntőt. A fehérorosz öt gémet tudott elvenni Serenától, a szettgyőzelemtől messze volt, Serena nagyon simán, egy óra 13 perc alatt nyerte a meccset. A második játszma volt izgalmasabb, 47 percig tartott.

Sabine Lisicki kis híján a negyeddöntőben is szenzációt okozott. A 19 éves német rövidítésben megnyerte az első szettet a világ jelenleg legjobb teniszezője, Dinara Szafina ellen. Aztán elfogyott az erő, Szafina erős és pontos tenyereseivel fokozatosan felőrölte ellenfelét, majdnem két és fél óra után nyert. Lisicki tízzel több nyerő labdát ütött, mint ellenfele, csak a végére rettenetesen elfáradt. Grand Slam-tornán a harmadik körnél tovább még sosem jutott, most negyeddöntőt játszott.

Jelena Gyementyevának sem okozott gondot az olaszok meglepetésemberének, Francesca Schiavonénak legyőzése. A negyedik kiemelt orosz 66 perc alatt, két sima szettben verte Schiavonét, aki karrierje harmadik GS-negyeddöntőjét bukta el.

Magyar szempontból nagyszerűen alakult a keddi játéknap: a junioroknál Babos Tímea és Susányi Zsófia is legyőzte ellenfelét, így mindkét magyar nyolcaddöntős, holnap a negyeddöntőért játszanak.

Susányi Zsófia párosban is bejutott a nyolcaddöntőbe a wimbledoni teniszbajnokság juniorversenyében, miután kedden este – a norvég Ulrikke Eikerivel az oldalán – három játszmában nyert egy román, dán duó ellen. A Bulgakova Vaszilisza, Chantal Skamlova magyar, szlovák kettősnek nem sikerült a továbbjutás, miután két szettben kikaptak egy ausztrál, amerikai párostól.

Női junior páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Susányi, Eikeri (magyar, norvég, 4.)-Bogdan, Ejdesgaard (román, dán) 4:6, 6:3, 6:1

Holland, McHale (ausztrál, amerikai)-Bulgakova, Skamlova (magyar, szlovák) 6:3, 6:4.