Szávay Ágnes nyerte a magyarok csatáját

2009.07.07. 16:29

Szávay Ágnes is megkezdte szereplését a 220 ezer dolláros budapesti salakpályás tornán, a GDF Suez Grand Prix-n. Az első körben Marosi Katalint győzte le 6:1, 6:1-re. A találkozó mindössze 67 percig tartott.

Három magyar került a Római Teniszakadémián zajló torna főtáblájára. A sorsolás úgy hozta, hogy ketten egymással találkoztak az első fordulóban. Szávay Ágnes a viadal 4. kiemeltje, Marosi Katalin szabad kártyával indult. A két teniszező közt 120 hely a különbség a világranglistán.

Szávay első szervái egészen pontosak voltak, 84 százalékkal adogatott az első szettben. Három bréklabdát hárított , háromszor vette el Marosi adogatásait.

A második játszma ugyanilyen simán alakult, kétszer brékelt Szávay, és végül 1 óra hét perc alatt nyert. A legjobb magyar játékos következő ellenfele a Tathiana Garbin–Sharon Fichman meccs győztese lesz.

"Nem volt egyszerű meccs, szoros labdameneteket játszottunk, de azt hiszem, Katán volt a nagyobb nyomás – mondta győzelme után Szávay. – Úgy gondolom, elsősorban magamat kell legyőznöm, ha további sikereket akarok elérni."

Az első fordulóban a címvédő Alize Cornet könnyedén győzte le a kazah Galina Voszkobojevát. Az első meglepetést a svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea okozta, aki három szettben verte a viadal hetedik kiemeltjét, az olasz Sara Erranit. A döntő szettben 6:0-ra nyert Bacsinszky. Egy másik selejtezős is kiemeltet vert. A horvát Petra Martic két szettben győzte le a nyolcadiknak rangsorolt szlovák Lucie Safarovát.

Kedden még egy magyar lép egyesben pályára. Arn Gréta ellenfele a román Ioana Olaru lesz. Arn is szabad kártyával indulhatott.