Andre Agassi újra a teniszpályán

2009.07.08. 13:56

A korábban nyolc Grand Slam-tornán győztes Andre Agassi visszatért. ATP-versenyeken nem indul, az Egyesült Államokban, a többi major sport mintájára szervezett World Team Tennis (WTT) sorozatban fog játszani.

Az egykori világelsőt Billie Jean King kérte fel, hogy az utolsó meccseken segítse a Philadelphia Freedoms csapatát. A WTT-ben két konferenciában öt-öt csapat szerepel. Nyugaton a Springfield Lasers, a Newport Beach Breakers, a Sacramento Capitals, a Kansas City Explorers és a St. Louis Aces indult. Keleten a New York Sportimes, a Philadelphia Freedoms, a Boston Lobsters, a New York Buzz és a Washington Kastles kapott helyet.

A csapatokban olyan kiválóságok teniszeznek, mint Martina Navratilova (Boston), Bob és Mike Bryan (Kansas City), John McEnroe és Robert Kendrick (NY Sportimes), Marija Sarapova (Newport), Michael Chang, Mark Knowles (Sacramento), Liezel Huber, Vania King (Springfield), Kim Clijsters, Anna Kurnyikova (St. Louis) és Serena Williams (Washington). Andre Agassi többek között Venus Williams csapattársa lett.

Agassi karrierje 1986-ban, 16 éves korában indult. Négyszer nyert Australian Opent, kétszer US Opent, egyszer-egyszer Roland Garrost és Wimbledont. 50 ATP-tornán végzett az élen, 1996-ban megnyerte az atlantai olimpia férfi egyesét. 1144 meccséből 870-szer nyert, 1995 április 10-én vette át a világranglistán a vezetést, 30 hétig állt az élen. Később 1996 szeptemberétől kereken egy évig volt megint első. Összesen 101 héten át vezetett, az örökranglistán a 7. helyen áll.

A WTT alapszakasza július 22-ig tart, két nappal később a főcsoportdöntőket, július 26-án a döntőt rendezik. Agassi a Washington Kastles elleni meccsen már ott volt, pályára még nem lépett. Egy bajnoki találkozón egy-egy férfi és női egyest, illetve párost, valamint egy vegyes párost játszanak, minden párharc öt nyert gémig tart a győztesnek elég egy játék előnnyel nyerni. A végén összeadják a megszerzett pontokat, a többet gyűjtött csapat a győztes. A Philadelphia két győzelemmel és két vereséggel második keleten.