Czink Ana Ivanoviccsal játszik Cincinnatiban

2009.08.11. 11:31 Módosítva: 2009.08.11. 11:51

Kim Clijsters és Rafael Nadal is győzelemmel kezdett a héten. A belga teniszező több mint kétéves kihagyás után Cincinnatiban 6:4, 6:3-ra verte a francia Marion Bartolit. Rafael Nadal még csak párosban lépett pályára Montrealban. Segédedzőjével, Francisco Roiggal játszott együtt, 7:5, 6:4-re verték a Djokovics, Vemics kettőst.

Kim Clijsters

A belga Kim Clijsters több mint két év után nyert ismét mérkőzést. Az egykori világelső 2007 májusában vonult vissza, tavaly februárban szült, most a kilenc napja a stanfordi döntőben Venus Williamst verő francia Marion Bartolit intézte el két szettben. A francia a torna 12. kiemeltje volt. Fantasztikusan kezdett Clijsters, az első szettben 4:0-ra vezetett. Innen egyenlített Bartoli, de szervagémet veszített, Clijsters pedig hozta az adogatását. A második játszmában is fogadóelőnybe került a belga, végül 1 óra 22 perc alatt nyert.

„Nagyon izgatott voltam – nyilatkozta Clijster. – Rengeteget készültem, nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel sikerült visszatérnem. Nagyszerű érzés, hogy 17 hónapos kislányom is itt van. Kicsit későn ért véget a meccs, már kereste is a mamáját, de ha nem lenne itt, nem tudnék a teniszre koncentrálni.”

Clijsters kedden párosban is bemutatkozik. Honfitársa, Yanina Wickmayer oldalán az amerikai Oudin, Perry kettősel kezdenek. Egyesben egy régi nagy rivális, a torna 2005-ös győztese, Patty Schnyder lesz az ellenfele.

Czink Melinda a 11. helyen kiemelt Ana Ivanoviccsal játszik a 2. fordulóban, a szerb hétfőn három szettben győzte le az amerikai Melanie Oudint. Szávay Ágnes a selejtezőből érkezett lengyel Urszula Radwanskával kezd magyar idő szerint 17 órakor.

Jól sikerült Rafael Nadal visszatérése is. A világranglista második helyén álló spanyol hétfőn segédedzőjével, Francisco Roiggal párban győzte le 7:5, 6:4-re a szerb Novak Djokovics, Dusan Vemics kettőst a montreali 1. fordulóban

A spanyol duó szabad kártyával indult párosban. A 23 éves Nadal – aki térdpanaszai miatt több mint két hónapot pihent, a wimbledoni tornát is kihagyta – egyesben címvédőként a David Ferrer–Viktor Troicki meccs győztesével kezd. Kedden pályára lép Roger Federer is. A világ legjobbja a a kanadai Frederic Niemeyerrel kezd.