Wozniacki tagadja, hogy bundázott volna Luxemburgban

2009.10.26. 18:24

Caroline Wozniacki dán teniszező hétfőn ismét leszögezte, hogy semmi köze sincs a sportfogadásokhoz, s múlt hét kedden valóban combsérülés miatt adta fel 7:5, 5:0-ás vezetésénél a luxembourgi Anne Kremer elleni meccset.

A visszalépés érdekességét az adja, hogy az idei US Openen döntős 19 esztendős teniszező édesapja, Piotr már a második szettben, 3:0-nál arra kérte lányát, hogy hagyja abba a játékot, mielőtt nyerne. A lengyelül elhangzott felhívást sokan hallhatták az internetes közvetítés során, s bizonyára ennek köszönhetően a folytatásban rengeteg fogadást kötöttek a világhálón a hazai színeket képviselő rivális Kremer sikerére.

„Nem volt esélyem, hogy befejezzem a meccset, ezért úgy döntöttem, hogy feladom – mondta Wozniacki. – Először az első szettben, 5-5-nél éreztem fájdalmat a combomban, s ápolást is kértem. Mivel a továbbiakban sem javult az állapotom, nem volt más választásom, abba kellett hagynom a játékot.”

Wozniacki elárulta, hogy édesapja azt mondta neki: „mindegy, hogy mennyi áll az eredményjelzőn, ha egyre nagyobb fájdalmat érzel, semmi értelme folytatni.”

A teniszező még mindig kötést visel a bal combján, de reméli, hogy versenyezhet a kedden kezdődő, 4,55 millió dollár összdíjazású női tenisz WTA-világbajnokságon, Dohában.