Czink és Szávay is kiesett Balin

2009.11.05. 13:49

Szávay Ágnes második meccsét is elveszítette, a spanyol Maria Jose Martínez Sáncheztől kapott ki 4:6, 6:4, 6:0-ra, számára ezzel véget ért a Bajnokok Tornája. Czink Melinda már az első meccse után biztos kieső, 6:3, 7:5-re kapott ki a másodszor győztes francia Aravane Rezai-tól.

A világranglistán 38. Czink mindkét szettben jobban kezdett: az elsőben egyből brékelőnyhöz jutott, 2:0-ra vezetett, de a francia kiegyenlített. 3:3 után már nem sikerült gémet nyerni, így kevesebb mint félóra alatt elment az első szett.

A másodikban Rezai 1:0-ra vezetett, innen azonban Czink fantasztikus játékkal, ellenfele adogatását kétszer is elvéve 5:1-re elhúzott. Ekkor valami megmagyarázhatatlan oknál fogva szétesett a magyar játéka. Az iráni származású Rezai nehezen, de hozta az adogatását, majd brékelt. Ezzel teljesen összezavarta Czinket, aki látványosan összeroppant. Rezai 1:5-ről, hat gémet nyerve 1 óra 29 perc alatt megnyerte a D csoport második meccsét. Ezzel gyakorlatilag minden eldőlt, mivel Rezai Lisicki után Czinket is legyőzve már bejutott az elődöntőbe. A magyarnak már csak a becsületgyőzelemért érdemes hajtani pénteken Lisicki ellen.

Rögtön utána Szávay következett a spanyol María José Martínez Sánchezzel. Az első szettben ötször volt brék, amiből Szávay jött ki jobban, már 5:2-re is vezetett, végül 38 perc alatt 6:4-re nyert.

A második elején mindketten elrontották az adogatásukat, majd sokáig kiegyenlített volt a küzdelem. Megint előjött azonban Szávay pocsék adogatójátéka: öt adogatósánál hétszer vétett kettőshibát (egy nappal korábban úgy kapott ki az ausztrál Stosurtól, hogy 12 hibája volt). 4:5-nél másodszor is elvesztette a szettben az adogatását, majdnem egy óra játék után egyenlített Martínez Sánchez.

Borzasztóan kezdődött a döntő játszma. Negyedóra sem telt el, és kétszer brékelve 4:0-ra ment el a spanyol. Majd saját adogatását semmire hozva 5:0-ra vezetett és a meccsért fogadott. Nehezen, de Martínez Sánchez harmadszor is brékelt és végül 1 óra 50 perc alatt 4:6, 6:4, 6:0-ra nyert. Szávay megint nagyon sokszor, 11-szer vétett kettőshibát.

Bajnokok Tornája, 2. nap

A csoport: Peer (izraeli)–Rybarikova (szlovák) 6:1, 7:6 (7-4). A csoport állása: 1. Peer és Marion Bartoli (francia) 1-1 győzelem, Rybarikova győzelem nélkül.

B csoport: Martínez Sánchez (spanyol)–Szávay (magyar) 4:6, 6:4, 6:0. A csoport állása: Martínez Sánchez és Stosur 1-1 győzelem, Szávay győzelem nélkül.

D csoport: Rezai (francia, 10.)–Czink (magyar, 8.) 6:3, 7:5. A csoport állása: 1. Reazi 2 győzelem, Sabine Lisicki (német) és Czink győzelem nélkül.