Agassi: Azért fohászkodtam, le ne essen a parókám

2009.11.09. 12:50

További pikáns részletek kerültek napvilágra Andre Agassi titkaiból, aki önéletrajzi könyve szerint egyebek között kábítószerrel élt, és hazugságokkal tussolta el pozitív doppingtesztjét.

Az Open (Nyílt) című, hétfőn megjelent memoár korábban közölt, legvaskosabb szenzációja, hogy a jelenleg 39 éves amerikai 1997-ben metamfetamint szippantott, majd amikor értesült a pozitív doppingtesztjéről, azt hazudta a férfi versenyeket szervező ATP-nek, hogy véletlenül beleivott asszisztensének feljavított italába. Emellett több ellentmondásos megnyilvánulás is olvasható a műben.

Legnagyobb riválisát, Pete Samprast például így jellemzi: „robotszerűbben beszél, mint egy papagáj. Irigyeltem az unalmasságát, a lélektelenségét. Egyszer fogadtunk edzőmmel, Brad Gilberttel, hogy Pete mekkora borravalót adott a parkolófiúnak, és kiderült, hogy egy dollárt. Szóval mi ketten nem is lehetnénk különbözőbbek.”

Michael Changben az idegesítette Agassit, hogy folyton Istent emlegette: „Azzal, hogy Isten az ő oldalán áll, őt segíti győzelemhez, mindig olyan érzést keltett bennem, mintha Isten ezek szerint ellenem lenne. Amikor legyőztem őt, élveztem minden szentségtörő ütést.”

Boris Beckerről megemlíti, hogy meccs közben csókokat dobált Brooke Shieldsnek, Agassi akkori feleségének.

A kopasz amerikai azt is beismerte, hogy parókát viselt a Roland Garros 1990-es döntőjében:

„Bemelegítés közben egyfolytában fohászkodtam. Nem a győzelemért, hanem hogy ne essen le a műhajam.”

Egy Australian Open-elődöntőben Agassi szándékosan kikapott Changtól, hogy a fináléban ne kelljen kiállnia Becker ellen: „Majdnem nehezebb volt, mint nyerni. Úgy kellett veszítenem, hogy a közönség ne vegye észre.”

A 2006-ban visszavonult sztár a doppingügyekre visszatérve meglepő bejelentést tett: „Gyerekként apám rendszeresen adott Excedrin nevű fejfájáscsillapítót, mert volt benne koffein. Egyszer azt hiszem, speedet is kaptam tőle. Éltem marihuánával és alkohollal is, de teljesítménynövelő szereket sosem szedtem.”