Szafin szerint Agassi teljesen hülye

2009.11.10. 13:15

A párizsi fedettpályás tenisztornán pályafutása utolsó versenyén részt vevő Marat Szafin szerint Andre Agassinak vissza kellene adnia megnyert címeit és pénzdíjait, miután életrajzi könyvében bevallotta, hogy doppingolt.

„Bűnösnek érzi magát? Akkor ha annyira becsületes, adjon vissza mindent, amit megnyert - nyilatkozta az orosz sztár kedden a francia L,Equipe című sportnapilapnak. - Az ATP-nek van bankszámlája, oda visszautalhatja az összes pénzt.”

Az Open (Nyílt) című, hétfőn megjelent memoárban a jelenleg 39 éves Agassi leírja, hogy 1997-ben metamfetamint szippantott, majd amikor értesült a pozitív doppingtesztjéről, azt hazudta a férfi versenyeket szervező ATP-nek, hogy véletlenül beleivott asszisztensének "feljavított" italába.

„Én például nem írnék önéletrajzi könyvet, mert nincs szükségem több pénzre – közölte Szafin. – Gondolom, azt remélte, hogy a botrány miatt több példányt adhat el, de szerintem teljesen hülye."

Az orosz fenegyerek hozzátette, nem szeretné megvédeni az ATP-t, de úgy vélekedett, hogy amit Agassi leírt, az rossz fényben tünteti fel a szervezetet.

„Megtartották a titkát, nem értem, hogy miért kegyetlenkedik velük. Vannak olyan esetek, amikor a legjobb, ha az ember befogja a száját.”

A hónap elején a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bejelentette, hogy magyarázatot vár az ATP-től, és később dönt arról, hogy vádat emel-e Agassi ügyében.