Czink már negyeddöntős Brisbane-ben

2010.01.05. 08:51

Czink Melinda második meccsén 1 óra 57 perc alatt 6:3, 2:6, 6:1-re győzte le a cseh Barbora Zahlavova Strycovát, ezzel bejutott a brisbane-i, 220 ezer dolláros torna negyeddöntőjébe. A következő ellenfele a papírforma alapján az ezen a tornán visszatért egykori világelső belga, Justine Henin lehet.

Az első szettben Czink nagyon jó százalékkal adogatott, hét bréklehetőségből viszont csak egyet tudott kihasználni, ez elég volt, mert Zahlavova Strycovának háromból egyszer sem sikerült. A meccs ezen szakaszában Czink két kettőshibát is vétett.

A második szettben már hármat és bár első szervái még mindig jók voltak, a második adogatásánál nyolcból egy sem sikerült. A cseh háromszor brékelt és könnyedén nyerte a játszmát.

A döntő szettben határozott és koncentrált volt a legjobb magyar teniszező. Ezúttal tíz lehetősége volt a fogadóelőnyhöz, amelyből hármat érvényesíteni is tudott, végül 1 óra 57 perc alatt, hét ászt ütve 6:2, 2:6, 6:1-re megnyerte a meccset és már negyeddöntős. A küzdelemre jellemző, hogy 167 pont kellett a meccs megnyeréséhez, ami azt jelenti, hogy átlagban egy gémhez hét pont kellett.

"Az első játszmában nagyjából jól ment a játék, a folytatásban viszont nem voltam elég agresszív. A döntő szettben ismét sokat vállalkoztam, gyakran mentem fel a hálóhoz röptézni, és ez hozta meg a sikert" - mondta a meccs után Czink.

Czink már túlteljesítette a tavalyi eredményét: egy éve Brisbane-ben még selejteznie kellett, három győzelemmel a főtáblára jutott, ahol egy kört ment és a nyolcaddöntőben a francia Marion Bartolitól kapott ki. Az akkor megszerzett 46 pontját már megvédte, sőt 24-gyel gyarapította is. Következő ellenfele minden bizonnyal Justine Henin lesz, aki a második körben a selejtezős kazah Szeszil Karatantcsevával játszik majd, ez lesz a két teniszező első egymás elleni meccse.

A felső ágon a másik belga, Kim Clijsters halad ellenállhatatlanul a döntő felé, két meccsén összesen hat gémet veszített, játszmát még nem, ő is negyeddöntős.