Kuznyecova is kiesett Sydneyben

2010.01.12. 11:51

A Sydneyben zajló 600 ezer dolláros női torna mellett a férfiak egy ATP 250-es tornán küzdenek a pontokért és az összesen 372 500 dollárért. Az első körön van túl a mezőny, és már három kiemelt búcsúzott.

Az első, Gael Monfils, aki először indult volna Sydneyben visszalépett, Igor Andrejev és a szintén debütáló amerikai, Sam Querrey az első körben kapott ki. Az 1987 óta zajló torna védője, David Nalbandian Aucklandban indult volna, de végül ő is visszalépett. Versenyben van még a tornát eddig legtöbbször megnyerő Lleyton Hewitt, aki 2000, 2001, 2004 és 2005 után ötödször szeretne a Medibank International bajnoka lenni.

Ugyanitt a nők már negyeddöntőnél járnak. Szávay Ágnes egy bravúros győzelem után kiesett. Jelena Jankovics mellett búcsúzott a tornától Vera Zvonarjova, Caroline Wozniacki és kedden nagy meglepetésre Szvetlana Kuznyecova is. Menetel a selejtezős Vera Dusevina, aki legközelebb Serena Williamsszel játszik.

Az aucklandi Heineken Opent 1968 óta rendezik, a férfiak 355 ezer dollárért teniszeznek. Jellemző a spanyol dominancia, a 28 indulóból heten érkeztek Spanyolországból, és öten ott vannak a legjobb tizenhatban.

Az ausztráliai Hobartban, ahol Czink Melinda az első körben esett ki, az összes kiemelt versenyben van még. Czink legyőzője, az argentin Gisela Dulko a második akadályt is sikerrel vette.