Szávay négy fordulót ment Sydneyben

2010.01.12. 09:21 Módosítva: 2010.01.12. 09:20

Sorozatban ötödik meccsét már nem tudta megnyerni Szávay Ágnes a Sydneyben zajló 600 ezer dolláros tornán, két szettben 6:3, 7:6(5)-re kikapott az iráni szülőktől származó, de francia színekben versenyző Aravane Rezai-tól.

A két teniszező eddig kétszer találkozott, mindkétszer salakon, mérlegük 1-1 volt. Már az előző körben, Jankovics ellen sem ment túl jól a szerva, Rezai-meccsen is gond volt vele: Szávay egyből elveszítette az adogatását, három kettőshibával. Rezai 4:2-ig tartotta kétgémes előnyét, amikor újra brékelni tudott. Hiába hozott vissza Szávay egy fogadóelőnyt, nem volt jó az adogatása a szettben maradásért. Hatodik kettőshibája azt jelentette, hogy Rezai 33 perc alatt 6:3-ra hozta az első szettet.

A második játszmában mindketten nagyon figyeltek a szervajátékra, 3:3-ig senki sem hibázott, Rezai 4:3-as vezetésénél Szávay volt az első, aki rontott, így a francia már a meccsért adogatott. Szávay összekapta magát és két játékot nyerve 5:5-re egyenlített úgy, hogy négy meccslabdát is hárított.

Mivel mindenki hozta az adogatását, a rövidítés következett. Előbb Rezai vezetett, de Szávay fordított és 4-2-nél, majd 5-4-nél is nála volt az előny. Két labda kellett volna az egyenlítéshez, de Rezai csinált sorban hármat és végül 1 óra 45 perc alatt megnyerte a meccset.

Szávay Ágnes így négy győzelemmel - közte az egykori világelső szerb, Jelena Jankovics legyőzésével - és egy vereséggel búcsúzott Sydneytől. Legközelebb Melbourne-ben, az Australian Openen fog játszani, ahol ott lesz Czink Melinda, Kapros Anikó és Marosi Katalin is.