Nadal győzelemmel kezdett Melbourne-ben

2010.01.18. 14:41

A két évvel ezelőtti győztes Marija Sarapova számára gyorsan véget ért az ausztrál nyílt teniszbajnokság, a férfiaknál címvédő Rafael Nadal ugyanakkor magabiztos sikerrel mutatkozott be a melbourne-i Grand Slam-torna esős hétfői nyitónapján.

A volt világelső, 14. helyen kiemelt orosz játékos honfitársától, a világranglistán 58. Marija Kirilenkótól szenvedett nem várt vereséget (7:6, 3:6, 6:4), így máris búcsúzott. A nőknél a többi kiemelt sikerrel vette az első fordulót: ott van a 64 között a belga Kim Clijsters, az orosz Dinara Szafina, Szvetlana Kuznyecova és Jelena Gyementyjeva is. Utóbbi a versenyszerű játékhoz két hete visszatért belga Justine Heninnel találkozik majd a következő körben.

A férfiaknál bemutatkozott a tavaly győztes spanyol Nadal, akit csak az első szett késztetett kemény munkára a közel 17 ezer néző által bíztatott, ausztrál Peter Luczak ellen, a folytatás már sima volt, így a mallorcai három játszmás győzelemmel, magabiztosan lépett tovább. Az egyetlen búcsúzó kiemelt a cseh Radek Stepanek (13.) volt, őt a horvát Ivo Karlovic verte nagy csatában. A US Open-bajnok Juan Martin Del Potro, valamint Andy Murray és Andy Roddick egyformán sikerrel vette az első akadályt.

A Melbourne-ben ilyenkor rendkívül szokatlan esőzés egyébként alaposan megzavarta a nyitónap programját, több mérkőzést félbeszakítottak vagy elhalasztottak - folytatás kedden.

A torna második napjára írták ki a két magyar, Szávay Ágnes és Czink Melinda első fordulós meccsét is. A viadal honlapja szerint Szávay (37. a világranglistán) a 13-as pályán játszik majd a kanadai Stephanie Dubois-val (103.), Czink (38.) pedig a 18-ason a svájci Stefanie Vögelével (74.). Mindkettőjük találkozója ötödik a sorban, azaz magyar idő szerint körülbelül reggel 8 órakor léphetnek pályára.