Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fabrice Santoro csúcsot döntött

2010.01.19. 08:23

Nagyon könnyen jutott be a második fordulóba, azaz a legjobb 64 közé Nyikolaj Davigyenko az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A hatodik helyen kiemelt játékos kedden mindössze négy játékot engedélyezett a német Dieter Kindlmann-nak. Fabrice Santoro már 70 GS-tornáján szerepelt.

Az orosz teniszező - aki október óta négy tornát nyert meg - a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy most hirtelen mindenki fél tőle. „Ez érdekes, egyben számomra előnyös helyzet. Önbizalmat meríthetek belőle, már csak azért is, mert úgy érzem, most bárkit képes vagyok legyőzni. Már nem csak az alapvonalon játszom, igyekszem gyakran bemenni a hálóhoz. Javult a szervám is, de szeretnék még gyorsabb lenni. Del Potro azt mondta, olyan vagyok, mint a Playstation 3. Én Playstation 4 akarok lenni.”

Davigyenko szerint hamarosan vége annak az időszaknak, amelyben mindig a svájci Roger Federerről vagy a spanyol Rafael Nadalról szól a történet, s ennek alátámasztására - a sajátjait kihagyva - a svéd Robin Söderling, az amerikai Andy Roddick és az argentin Juan Manuel del Potro sikereit említette.

Fabrice Santoro három játszmában kikapott a horvát Marin Cilictől, de korántsem bánkódott, mivel 70-re növelte Grand Slam-tornáinak számát. A mindkét tekintetben világrekorder 37 éves teniszező novemberben vonult vissza, s csupán a szórakozás kedvéért, meg a kerekítésért utazott el Melbourne-be.