Balázs Attila döntőt játszhat Mallorcán

2010.01.23. 15:19 Módosítva: 2010.01.23. 15:19

A világranglistán 307. helyen álló magyar teniszező folytatta remek szereplését a mallorcai, 10 ezer dolláros Future-tornán. A negyeddöntőben már 6:0, 3:0-ra vezetett, amikor ellenfele feladta. Az elődöntőben az orosz Ivan Negyelkót verte. Kellner Ádámnak nem sikerült a bravúr, a legjobb nyolc között kiesett. A venezuelai 1-es kategóriás junior fiú tornát Zsiga Máté nyerte, a lányoknál Bukta Ágnes a legjobb 16 között esett ki.

Nagyszerűn szerepelnek férfi teniszezőink ezen a héten. Balázs Attila pályafutása hatodik Future-tornagyőzelmére készül Mallorcán. A 21 éves magyar teniszező, aki jelenleg a 307. a világranglistán és a 10 ezer dolláros torna harmadik kiemeltje a második, olasz Francesco Aldival játszik vasárnap. Ellenfele jelenleg három hellyel előzi a világranglistán. Balázsnak van oka a visszavágásra. Egy hete, a menorcai versenyen az elődöntőben éppen az olasztól kapott ki 6:3, 5:7, 6:4-re.

Balázs Attila a negyeddöntőben 6:0, 3:0-ra vezetett az ausztrál Clinton Thomson ellen, amikor ellenfele sérülés miatt feladta. Az elődöntőben három szettben, 6:3, 3.6, 6:2-re győzte le az orosz Ivan Negyelkót. A torna másik magyarja, Kellner Ádám a negyeddöntőben 7:5, 6:4-re kapott ki a francia Laurent Rochette-től, akit aztán Aldi vert nagyon simán. Nem csak a siker miatt lenne fontos Balázs Attila győzelme. Éppen egy éve Izraelben aratta harmadik tornagyőzelmét, az akokr megszerzett 17 ATP-pontját egy újabb sikerrel tudná megőrizni.

Venezuela fővárosában, Caracasban 1-es kategóriás junior versenyt rendeztek, amelynek fiú egyesét Zsiga Máté nyerte meg. A 17 éves szegedi teniszező szettveszteség nélkül jutott el a fináléba, ahol az ecuadori Roberto Quiroz sem tudott ellene játszmát nyerni. A jelenleg a junior ranglistán 14. magyar ezzel a győzelemmel előbbre léphet. A lányoknál a még csak 16 éves Bukta Ágnes indult, aki két győzelem után a legjobb 16-ban a holland Sabine Van der Sartól kapott ki. Bukta a nyolcadik kiemelt volt, a holland a tizedik.