Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balázs Attila döntőt játszhat Mallorcán

2010.01.23. 15:19 Módosítva: 2010-01-23 15:19:50

A világranglistán 307. helyen álló magyar teniszező folytatta remek szereplését a mallorcai, 10 ezer dolláros Future-tornán. A negyeddöntőben már 6:0, 3:0-ra vezetett, amikor ellenfele feladta. Az elődöntőben az orosz Ivan Negyelkót verte. Kellner Ádámnak nem sikerült a bravúr, a legjobb nyolc között kiesett. A venezuelai 1-es kategóriás junior fiú tornát Zsiga Máté nyerte, a lányoknál Bukta Ágnes a legjobb 16 között esett ki.

Nagyszerűn szerepelnek férfi teniszezőink ezen a héten. Balázs Attila pályafutása hatodik Future-tornagyőzelmére készül Mallorcán. A 21 éves magyar teniszező, aki jelenleg a 307. a világranglistán és a 10 ezer dolláros torna harmadik kiemeltje a második, olasz Francesco Aldival játszik vasárnap. Ellenfele jelenleg három hellyel előzi a világranglistán. Balázsnak van oka a visszavágásra. Egy hete, a menorcai versenyen az elődöntőben éppen az olasztól kapott ki 6:3, 5:7, 6:4-re.

Balázs Attila a negyeddöntőben 6:0, 3:0-ra vezetett az ausztrál Clinton Thomson ellen, amikor ellenfele sérülés miatt feladta. Az elődöntőben három szettben, 6:3, 3.6, 6:2-re győzte le az orosz Ivan Negyelkót. A torna másik magyarja, Kellner Ádám a negyeddöntőben 7:5, 6:4-re kapott ki a francia Laurent Rochette-től, akit aztán Aldi vert nagyon simán. Nem csak a siker miatt lenne fontos Balázs Attila győzelme. Éppen egy éve Izraelben aratta harmadik tornagyőzelmét, az akokr megszerzett 17 ATP-pontját egy újabb sikerrel tudná megőrizni.

Venezuela fővárosában, Caracasban 1-es kategóriás junior versenyt rendeztek, amelynek fiú egyesét Zsiga Máté nyerte meg. A 17 éves szegedi teniszező szettveszteség nélkül jutott el a fináléba, ahol az ecuadori Roberto Quiroz sem tudott ellene játszmát nyerni. A jelenleg a junior ranglistán 14. magyar ezzel a győzelemmel előbbre léphet. A lányoknál a még csak 16 éves Bukta Ágnes indult, aki két győzelem után a legjobb 16-ban a holland Sabine Van der Sartól kapott ki. Bukta a nyolcadik kiemelt volt, a holland a tizedik.