Balázs Attila nyert Mallorcán

2010.01.24. 17:28

Pályafutása hetedik ITF Future-torna győzelmét aratta Balázs Attila. A 10 ezer dolláros torna döntőjében 6:7(3), 6:4, 6:1-re verte a világranglistán egy hellyel előtte álló olaszt, Francesco Aldit. Zsiga Máté nem tudta megismételni a venezuelai bravúrt, kiesett Kolumbiában. Babos Tímea lengyel ellenféllel folytatja az Australian Openen. Bemutatkozik Fucsovics Márton is a tornán, hasonlóan győzelmi esélyekkel, párosban a torna első kiemeltje.

Megvan Balázs Attila hetedik tornagyőzelme. A világranglistán 307. helyen álló, ezzel a legjobb eredménnyel rendelkező magyar, szetthátrányból 6:7(3), 6:4, 6:1-re győzte le a mallorcai torna második kiemeltjét, az olasz Francesco Aldit. Balázs ezzel a múlt heti elődöntője után most nyerni tudott. Ez volt karrierje hetedik sikere, 2009-ben négy tornát nyert meg.

Zsiga Máté venezuelai sikere után Kolumbiában, egy ugyancsak egyes kategóriás junior versenyen folytatta. Egy dán, egy olasz és egy amerikai játékos ellen aratott sikereivel jutott be a nyolc közé, ahol azzal az osztrák Dominic Thiemmel játszott, akit tavaly egyszer már le tudott győzni. Ezúttal ez nem így történt, az 1. kiemelt magyar 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett és befejezte a túrát – írta tennishungary.hu.

Bukta Ági egyéniben és párosban is a 16 között kapott ki, így a Fonó László vezette csapat most hazatér. Zsiga Máténak sok ideje nem lesz a pihenésre, hamarosan ugyanis Tunézia felé veszi az irányt, ahol két 2-es kategóriás torna vár rá.

Babos jól kezdett Melbourne-ben, két szettben nyert, az ausztrál Sumner legyőzése után a második körben már nehezebb ellenfele lesz. A lengyel Sandra Zaniewska következik, aki az 56. a junior világranglistán és az első körben a kínai Min Liút győzte le 6:4, 6:3-ra.

A 18 éves katowicei a felnőttek között az 541. helyezett, egy hellyel megelőzi Babost, de így is meglepetés lenne, ha nem a soproni lány nyerné meg a mérkőzést és jutna be a 16 közé. A verseny másik magyarja, Fucsovics Márton 6. kiemeltként holnap kezdi meg a versenyt a 13-as pálya első meccsén az orosz Alekszandr Rumjancev ellen, róla tudni kell, hogy tegnap Fernando Gonzalezzel edzett. A magyarok párosban is bemutatkoznak, Fucsovics a svéd Berta oldalán párosban az 1. kiemelt lett, így a végső győzelemre is esélyesek, az első körben pedig egy holland duó ellen lépnek pályára, míg Babos a kanadai Dabrowski oldalán szintén 1. kiemelt a tornán.