Balázsék most Casablancán verik a mezőnyt

2010.01.27. 20:46

Kellner Ádám kiemeltet vert, Balázs Attila egy gyengébb norvégot győzött le két szettben Mikó Zsófia Németországban próbált szerencsét, de a selejtezőben aratott három győzelem után nagy küzdelemben, de kikapott az esélyesebb lengyel ellenfelétől.

A múlt héten, Spanyolországban Future-tornát nyert Balázs Attila Marokkóban, Casablancán folytatta. A 15 ezer dolláros tornán ezúttal nem volt kiemelt, mint ahogy a vele tartó Kellner Ádám sem. Ennek ellenére bravúrokkal kezdték a viadalt.

Kellner Ádám (334.) a torna hatodik kiemeltjét, a spanyol Guillermo Olasót (253.) győzte le az első fordulóban, nagyon könnyen, 6:1, 6:2-re. Balázs Attila (307.) ugyancsak két szettben nyert. A legjobb magyar teniszező a norvég Erling Tveit (691.) ellen nyert 6:3, 6:4-re, és jutott a második körbe.

A negyeddöntőbe jutásért Kellner a marokkói Mehdi Zaidi (645.), míg Balázs a torna második kiemeltje, a spanyol Indigo Cervantes-Heugun (231.) ellen folytatja. Párosban is továbbjutott mindkét magyar. Balázs a szerb Szavics oldalán, Kellner pedig a szlovák Klizannal nyert. Mindenféleképp lesz elődöntős magyar, ugyanis a negyeddöntőben egymás ellen játszanak majd. Balázsék egyébként a torna negyedik kiemeltjei.

Nem sikerült a pontszerzés Mikó Zsófiának. A németországi Kaarstban zajló 10 ezer dolláros torna első fordulójában kiesett, miután a selejtezőben három meccset is megnyerve a főtáblára jutott. A 17 éves magyar játékos korábban már szerzett WTA-pontokat, de ezeket addig nem tudja érvényesíteni, amíg legalább három versenyen ez újra nem sikerül neki. A világranglistán még helyezetlen magyar lány 7:5, 6:2-re kapott ki a világranglistán 247. helyen álló lengyel Anna Korzeniaktól. Ugyanezen a tornán Rohonyi Réka a selejtező első fordulójában kiesett.