Szávay 16-ba jutott Monterreyben

2010.03.03. 09:21

A tornán 5. kiemelt Szávay Ágnes a 220 ezer dolláros torna első fordulójában három szettben, 6:3, 3:6, 6:3-ra győzte le a német Julia Görgest, ezzel a 16 közé jutott.

A jelenleg legjobb magyar teniszező az Acapulcóban összeszedett sérülésére emlékeztető bekötött combbal lépett pályára, próbált a futással is spórolni, ellenfele megtette azt a szívességet az első szettben, hogy túl nagy erőbedobásra nem késztette. Sokat hibázott a német, 5:3-nál Szávay a szettért adogatott és 40 perc alatt 6:3-ra behúzta az elsőt.

A második játszmában ugyanez volt az arány, csak a német javára, a döntő szett viszont megint a magyaré volt, 4:2-re, majd 5:2-re is vezetett. Görges még a meccsben maradásért adogatott, amit megoldott, de Szávay szerváit már nem tudta kivédekezni, aki végül 1 óra 59 perc alatt hozta a meccset. A következő fordulóban ismét egy német ellenfél, a világranglistán jelenleg 60. Anna-Lena Grönfeld következik, aki könnyedén jutott túl a cseh Hradeckán.

"Úgy érzem, hogy jól ment a játék, színvonalas meccset játszottunk - nyilatkozta honlapján a magyar teniszező. - A szervámat különösen éreztem, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nyerni tudtam. A lábam egyelőre jó, remélem, ez így is marad. Holnap szerencsére pihenhetek, csak csütörtökön játszom legközelebb. Edzeni nem igazán edzettem sokat, inkább pihentettem a lábam, ami jó döntésnek bizonyult. Két napig egyébként szélvihar volt a városban, nehéz volt teniszezni, de a meccsre szerencsére jók lettek a kondíciók, és annyira meleg sincs, mint Acapulcóban volt."

Az első forduló keddi meccseinek legnagyobb meglepetése, hogy a lett Anastasija Sevastova szetthátrányból fordított és legyőzte a torna első kiemeltjét, a szerb Jelena Jankovicsot.