Martina Navratilovának mellrákja van

2010.04.08. 13:42

Mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilovánál, a tenisz talán legnagyobb női csillagánál.

„Igazi csapásként ért, egyfolytában sírtam - vallott első februári, az eredményt követő reakciójáról az 53 éves, 2006-ban visszavonult sportolónő. - Ezelőtt nem csak a testemet, de az életemet is magam irányítottam, azonban abban a pillanatban ez mind megváltozott. Hirtelen minden kicsúszott a kezemből.”

Orvosai szerint az exklasszisnak jó esélye van, hogy leküzdje a betegséget, ugyanis még időben észlelték az emlőrákot, ami nem terjedt át a mellszövetekre.

Navratilova elárulta, négy éve volt legutóbb mammográfiai vizsgálaton: "Nagyon elfoglalt voltam, de ezt nem mentségként mondom. Ha egy évvel később megyek, még nagyobb baj történhetett volna."

Dr. Shelley Hwang San Franciscó-i sebész, Navratilova orvosa elmondta, az időben diagnosztizált betegségeket legtöbbször meg tudják gyógyítani.

A kilencszeres wimbledoni bajnok májusban kezdi meg a hathetes kemoterápiát. A csehszlováknak született, amerikai színekben befutott játékos 59 Grand Slam-tornát nyert, legutóbb a US Openen, vegyes párosban, négy éve.