Arn Gréta továbbjutott a római torna selejtezőjében

2010.04.30. 16:28

A héten a férfiak, vasárnaptól pedig a nők versenyeznek a római salakon. A női verseny tétje 2 millió dollár. A selejtezőben három magyar próbált szerencsét. Marosi Katalin a kvalifikáció 10. kiemeltjétől, az orosz Jekatyerina Bicskovától kapott ki 6:1, 6:3-ra, Kapros Anikó a negyedik helyre rangsorolt ausztrál Alicia Molikkal szemben maradt alul 6:4, 6:2-vel. A legnagyobb sikert Arn Gréta érte el.

A magyar játékos óriási küzdelemben, 2:6, 6:3, 7:6(5)-re győzte le a selejtező legjobb helyére rangsorolt brit Elena Baltachát. Különösen nagy siker, hogy a győzelem szetthátrányból sikerült. Arn a következő körben éppen a Marosit verő Bicskova ellen folytatja. A főtáblához már elég lenne ez a siker is.

Hihetetlen erős lesz a mezőny a legjobbak között, Serena és Venus Williams, Caroline Wozniack és Dinara Szafina is indul. A főtáblán csak Arn lehet az egyetlen magyar, ugyanis, sem Szávay Ágnes, sem pedig Czink Melinda nem indul ezen a versenyen, mindketten a portugáliai Estorilban versenyeznek majd hétfőtől, ahol 220 ezer dollár lesz a pénzdíj.