Padlózott a Roland Garros női győztese

2010.06.22. 11:20

A legjobb hír: a selejtezőből főtáblára jutott Arn Gréta három játszmában 7:6, 3:6, 6:3-mal majdnem két óra alatt legyőzte az ukrán Katerina Bondarenkot a wimbledoni bajnokságon. A brékekkel tűzdelt meccsen Bondarenko ugyan több nyerőt ütött, de többet is hibázott, a hajrát jobban bírta a magyar játékos. Arn Gréta utoljára 2002-ben jutott túl az első fordulón Wimbledonban, a következő körben Alicia Molik várja, aki közel sem legyőzhetetlen ellenfél, ezért a nagyszerű első meccs után reménykedhetünk egy újabb szép eredményben.

Sajnos nem sikerült a bravúr Szávay Áginak, aki pechjére a Wimbledont felvezető eastbourne-i füves pályás versenyt besöprő Jekatyerina Makarovával találkozott. Különösen azért fájó a meccs eredménye, mert nem volt igazán nagy különbség a két teniszező között: Szávay nem játszott rosszul, miközben az orosz lány lendülete az előző heti meneteléshez képest azért visszaesett. A 6-4-re elvesztett első szett után Szávay brékelőnybe is került, és 5-2-nél adogathatott a második szettért. A fordulópontnak bizonyuló, tízperces játékban Makarova végül fordított, és 5-4-nél is brékelte a magyar lányt. A mérkőzést lezáró tie breakben pedig már nem engedett teret Szávaynak.

Kedden Czink Melinda lép pályára a lengyel Agneiszka Radwanska ellen, semmiképpen sem lesz könnyű meccs.

A férfiaknál elképesztő izgalmakat hozó első nappal szemben - Roger Federer és Nyikolaj Davigyenko 0-2-ről fordított, Novak Djokovics a legkésőbb véget érő meccsen nyert öt szettben éjjel tizenegykor Olivier Rochus ellen - a nőknél nem voltak különösebb meglepetések hétfőn.

A búcsúzók közül a legnagyobb név a Roland Garrost megnyerő olasz Francesca Schiavone, aki maratoni hosszúságú, háromórás mérkőzésen maradt alul 6:7 (0:7), 7:5, 6:1-re az orosz Vera Dusavina ellen. A jelenség nem egyedülálló, a legjobbakon kívül azért bőven előfordul, hogy egy ekkora győzelem után már a következő torna első köre jelenti a végállomást egy versenyzőnek.

Az izraeli Shahar Peer ellen kiesett Ana Ivanovics is, utóbbi időben mutatott teljesítményét nézve ez korántsem meglepetés, amit az is jelez, hogy a szerb lány csak a 45. a világranglistán, és nem is volt kiemelt a tornán.

Letudta ez első kört Jelena Jankovics, Nadja Petrova, Venus Williams, Kim Clijsters és Justine Henin is, lapozzunk.