Arn Gréta élete Grand Slamjét játssza

2010.06.23. 16:30

Arn Gréta élete legjobb eredményét érte el szerdán a Grand Slameken, amikor Wimbledonban nagyszerű játékkal bejutott a legjobb 32 közé. A világranglista 136. helyén álló magyar eddig még egyszer sem tudott túllépni a második körön, az ausztrál Alicia Molik ellen azonban összesen 33 nyerőt ütött, és két szettben 7:5, 6:4-re diadalmaskodott.

Arn három kvalifikációs meccs után az ukrán Katerina Bondarenkót verte három szettben az első körben, ami már önmagában bravúrnak számított. Molik ellen azonban emelt is a játékán, különösen a fonákjaival és szerváival nem tudott mit kezdeni a veterán ausztrál. Arn első két adogatójátékánál még bréklabdái voltak, azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a küzdelemes játszma végén 6:5-nél pedig  a magyar lány elvette a szerváját.

Arn Gréta visszaüti az ausztrál Alicia Molik labdáját az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában Wimbledonban 2010. június 23-án. (Fotó: Geoff Caddick)
Arn Gréta visszaüti az ausztrál Alicia Molik labdáját az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában Wimbledonban 2010. június 23-án. (Fotó: Geoff Caddick)

Az egykoron a ranglista 8. helyén is álló, jelenleg 97. Molik a második szett elején megpróbált bekeményíteni, és rögtön el is vette Arn adogatását, azonban nem sokáig tudta megtartani előnyét, a magyar lány 0:2-ről 3:2-re fordított. Innen mindketten hozták adogatásaikat, azonban 5:4-nél Arn ellenfele szervájánál értékesítette második meccslabdáját, és ezzel behúzta a győzelmet.

Kicsit tovább szaladva, nagyon nem lesz könnyű meccs, de egyáltalán nem reménytelen az újabb bravúr: a 32 között az ellenfél a francia Marion Bartoli lesz, aki azért messze nem tartozik a Williams-féle erőből bombázó vonalhoz. Bartoli ugyanakkor a Grand Slameken éppen Wimbledonban érte el legjobb eredményét, 2007-ben csak Venus Williams tudta megállítani a döntőben. Bartoli az idei Wimbledont felvezető eastbourne-i füves pályás versenyen többek között Szávayt verve az elődöntőig jutott, a londoni tornán a 11. kiemelt, nincs rossz formában.

Kedden nem sikerült a bravúr viszont Czink Melindának, akin 6:3, 6:3-mal különösebb erőlködés nélkül lépett túl a hetedik kiemelt Agnieszka Radwanska. A formán kívül játszó Czink sok nyerője mellé rengeteget rontott, míg Radwanska szinte alig ütött ki nem kényszerített hibát, egyértelműen jobb volt a magyar lánynál.

Az ausztrál lányoknak nem indult jól Wimbledon, hiszen Molik mellett már kedden búcsúzott a hatodik kiemelt Samantha Stosur, aki egy kiegyenlített mérkőzésen maradt alúl az észt Kaia Kanepivel szemben. Úgy tűnik, Stosurt is elérte a Roland Garros átka, hiszen a francia győzelmet besöprő Francesca Schiavone után a döntő vesztese sem tudott nagyot alkotni a következő nagy tornán.

Három szettre kényszerült az egész évben gyengélkedő Szvetlana Kuznyecova, de ezen kívül a második nap legnagyobb érdekességét a női mezőnyben valószínűleg a rózsaszín helyett Wimbledonban kötelezően fehér szerelésben játszó Serena Williams körömlakkja szolgáltatta, mert egyébként szórták a 6:0, 6:1-es szetteket az esélyesek. A tavalyi győztes Serena mellett simán ment tovább a harmadik kiemelt Caroline Wozniacki, Marija Sarapova és Victoria Azarenka is.