Serena Williams nem kegyelmezett

2010.06.25. 15:34

A legjobb 32 jelentette a végállomást pénteken Arn Grétának Wimbledonban, a francia Marion Bartoli ugyanis 6:3, 6:4-gyel lépett túl az élete legjobb Grand Slam-eredményét elérő magyaron. Nyerőkben nem volt lényeges különbség a két játékos között, azonban Arn hússzal több, 27 ki nem kényszerített hibát ütött, ami döntőnek bizonyult.

Az első fordulóban az ukrán Katerina Bondarenkót még három szettben, majd az ausztrál Alicia Molikot simán búcsúztató Arn első adogatójátéka is nehezen lett meg, a másodikat pedig már el is vette a tizenegyedik kiemelt, 2007-ben a döntőig jutó francia. Ennek ellenére nem volt teljesen lefutott az első szett, a sokszor látványos megoldásokat választó Arn küzdött, és 4:2-nél bréklabdája is volt Bartoli adogatásánál. Végül azonban nem sikerült fordítania, a francia 6:3-mal behúzta az első játszmát. Arn 2:2-nél megint bajba került a második szettben, Bartolinak pedig elég volt ez az egyetlen brék a játszma megnyeréséhez. Arn 5:4-nél egyenlőig is eljutott Bartoli adogatásánál, azonban a francia végül ha nehezen is, de kiszerválta a szettet.

Arn Gréta a selejtezőből jutott főtáblára, ahol pályafutása során először sikerült bekerülnie egy Grand Slam-tornán a legjobb 32 közé. A 31 éves magyar lány sikerével 31 250 fontot, több mint tízmillió forintot keresett Londonban.

Csütörtökön a maratoni John Isner-Nicolas Mahut meccs végkifejlete mellett II. Erzsébet brit királynő látogatása dobta fel a wimbledoni hangulatot. A tetőtől talpig türkízbe öltözött királynő végül nem ülte végig a center pálya egész napi programját, de ott volt a skót Andy Murray győzelménél, aki ellenfelével, Jarkko Nieminennel együtt bemutatta az ígért meghajlást a királyi páholy felé. A királynő mellett olyan korábbi brit nagyságokat is meghívtak, mint Virginia Wade, aki éppen II. Erzsébet legutóbbi látogatásakor megnyerte a tornát 1977-ben, vagy a néhány éve visszavonult, többszörös elődöntős Tim Henman.

Mivel a királynő úgyis csak Murray meccsére maradt, így talán Serena Williams sem sajnálta annyira, hogy kiszorult a centerpályáról, ahol a harmadik kiemelt Caroline Wozniacki jutott túl magabiztosan tajvani ellenfelén. A címvédő Williams lány ennek ellenére legalábbis úgy játszott este Anna Csakvetadze ellen, mintha az elmaradt pukedlizése miatti minden dühét beleadta volna az ütésekbe. A szinte sírással küszködő orosz lány csak akkor tudott önfeledten mosolyogni, amikor végre sikerült egy játékot összeszednie a második szett végén, mert egyébként a 6:0, 6:1-re győző Serena végig leütötte a pályáról.

A nagy nevek közül könnyedén ment tovább Marija Sarapova, Victoria Azarenka és a Czink Melindát búcsúztató Agnieszka Radwanska is. Idei formája alapján túl nagy meglepetésnek nem nevezhető, hogy kiesett a kétszeres Grand Slam-győztes Szvetlana Kuznyecova, az már sokkal inkább, hogy a nyerő ütésektől a ki nem kényszerített hibákon át az összes megnyert pontig minden mutatóban jobban állt, mint a 6:4, 2:6, 6:4-re diadalmaskodó ausztrál Anastasia Rodionova. A csütörtök jelentette a végállomást Daniela Hantuchovánakl is, aki 24. kiemeltként, szintén három szettben kapott ki 6:1, 2:6, 4:6-ra a cseh Barbora Zahlavova Strycovától.