Nem lesz amerikai a Top 10-ben a férfi tenisz-világranglistán

2010.08.07. 13:12

A férfi teniszezők komputeres világranglistájának bevezetése óta először hétfőtől nem lesz amerikai játékos az első tíz között.

A jelenlegi kilencedik Andy Roddick - következtében annak, hogy már a nyolcaddöntőben kiesett az eheti, washingtoni tornán - kikerül a Top 10-ből, így a rangsor 1973-as indulása óta most először fordul majd elő, hogy egyetlen amerikai sem lesz a közvetlen élcsoportban. "Ez egy fordulópont, ezt nem szabad könnyedén vennünk." - mondta Patrick McEnroe, az Egyesült Államok Davis Kupa-csapatának kapitánya. - "De azt is hozzá kell tennem, hogy nem is meglepő, hiszen a játék nagyon sokat változott. Manapság már a világ minden részéről érkeznek teniszezők." Washingtonban például a horvát Marin Cilic, az argentin David Nalbandian, a belga Xavier Malisse és a ciprusi Markosz Bagdatisz alkotja az elődöntő mezőnyét.

A Jimmy Connors, John McEnroe, Pete Sampras vagy Andre Agassi nevével büszkélkedhető amerikai férfi tenisz egyébként egy másik területen is gyengélkedik, a profi éra 42 éve alatt ugyanis még soha nem telt el olyan hosszú idő egy-egy Grand Slam-sikerük között, mint most: legutóbb 2003-ban, a US Openen, Roddick révén ünnepelhetett férfi egyesben GS-diadalt az Egyesült Államok.