Murray lépni alig bírt, kikapott

2010.08.20. 21:35 Módosítva: 2010.08.20. 23:06

A negyeddöntő jelentette a végállomást a Cincinnatiben rendezett ATP tornán Andy Murraynek, aki 6:7, 6:1, 7:6-ra kapott ki három szettben az amerikai Mardy Fishtől.

Az előző héti torontói torna győzteseként a világelső Rafael Nadalt és Roger Federert is legyőző skót sokkal fáradtabban érkezett Cincinnatibe, és nehéz mérkőzésekbe keveredett. Az előző fordulóban csak döntő szett tie breakben tudta megverni Ernst Gulbist.

Már a pénteki negyeddöntő elején érezni lehetett, hogy fizikailag nincs top formában, de az első szettet még sikerült rövidítésben megnyernie. A második játszma elejére azonban teljesen elkészült az erejével, sokszor lépni alig bírt, oda is dobta a szettet a jól adogató Fishnek. A harmadikban a továbbra is szenvedő Murraynek Fish minden igyekezete ellenére is sikerült hoznia az adogatásait, és végül csak az újabb tie breakben, egy rossz vonalbírói ítélet után nyerte meg az amerikai zsinórban harmadik egymás elleni találkozójukat.

Győzelmével az is biztossá vált, hogy Torontó után nem jut be megint a világranglista első négy helyezettje az elődöntőbe. Mardy Fish ellenfele az elődöntőben a szintén amerikai Andy Roddick lesz, aki magabiztos játékkal, csak a győzelem kapujában meginogva verte a hőségben kedvetlenül játsszó Novak Djokovicsot 6:4, 7:5-re.

A párhuzamosan zajló montreali WTA tornán Szvetlana Kuznyecova két sima játszmában, 6:1, 6:3-ra lépett túl a kínai Cseng Csie-n, ezzel elsőként került az elődöntőbe.