Federer agresszív játékával felpörgött

2010.08.22. 11:31 Módosítva: 2010.08.22. 12:19

Az egyre jobb formába lendülő Roger Federer a játékát variálva, agresszív tenisszel győzte le az előző körben a világelső Rafael Nadalt búcsúztató Markosz Bagdatiszt a Cincinnatiben rendezett ATP-torna elődöntőjében.

Federer támadásai rendre pontot értek, váratlan pillanatokban jött előre a hálóhoz, jól olvasta a ciprusi szerváit. A Nadal ellen még a legjobbját nyújtó Bagdatisz ezúttal ütött néhány érthetetlen ki nem kényszerített hibát, adogatásai messze nem voltak olyan hatékonyak, mint az előző mérkőzésén.

Borzasztó százalékban ütötte csak be az első szerváit, Federer ezzel szemben csak három pontot vesztett el az első adogatásai mögött. A svájci klasszis végül 6:4, 6:3-mal besétált a döntőbe.

Az esőszünetek nagyban meghatározták a másik elődöntőt is, ahol két amerikai, Andy Roddick és Mardy Fish találkozott. Fish az első szett végén a szünetből visszaérkezve bukta el a szerváját és ezzel a játszmát 5:4-nél. A másodikban azonban fordult a kocka, az esőszünetből a vesztésre álló amerikai jött ki jobban, és végül tie breakben behúzta a szettet.

A harmadik játszmában Roddick már nem tudott újítani, a tenyeres nyerőket szóró Fish 6:1-gyel jutott 2003 után ismét a döntőbe Cincinnatiben. Mostani győzelmével egy hónapon belül kétszer is megverte honfitársát, hiszen az atlantai elődöntőben is ő diadalmaskodott.

Roddick a kiesés ellenére is pozitívnak nevezte felkészülését az augusztus 30-án kezdődő US Openre, az év utolsó Grand Slam-tornájára, ahol az amerikainak esélye van a jó szereplése.

A döntőben az egyre jobb formába lendülő Federer agresszív játékát elnézve nehéz dolga lesz Fishnek, akinek csak jó szervákkal lehet esélye a címvédő ellen.

A párhuzamosan zajló montreáli WTA-tornán eső miatt nem tudták lejátszani a két szombati elődöntőt, amelyek így vasárnapra csúsztak. A dán Caroline Wozniacki 2:0-ra vezetett orosz Szvetlana Kuznyecova ellen, amikor be kellett fejezni a játékot. A másik ágon a fehérorosz Viktorija Azarenka és az orosz Vera Zvonarjova játszik a döntőbe jutásért.