Legenda vagy, mítosz, a legnagyobb

2010.09.14. 17:36

Spanyolországot lenyűgözte Rafael Nadal, már most minden idők legjobb játékosának nevezik hazájában a US Opent űrtenisszel megnyerő világelsőt.

"A neved és sikereid a sportlegenda részei - áll Jose Luis Rodriguez Zapatero kormányfő Nadalnak küldött levelében. - Úgy nyertél, ahogy mindig, kimagasló lelkesedéssel, elegánsan, látványos játékkal."

Az ellenzék vezetője, Mariano Rajoy sem győzte méltatni a kilencszeres Grand Slam-győztest:  "Ő tényleg valaki. Hálásnak kell lennünk neki, mert ismét sokat adott, de nem vár cserébe semmit. Senkitől nem kapunk annyit, mint tőle."

A sajtó is áradozik a 24 éves teniszezőről. "Már most legenda - áll a Marca írásában. - Ő minden idők legjobbja, karrierje mostani szakaszát nézve."

Az El Pais sem spórolt a dicsérettel: "A spanyol úgy hagyta el a várost, amely sohasem alszik, hogy a legszebb álmot váltotta valóra: bajnok lett, mítosz, és most már igazi legenda."

Nadal kirobbanó játéka és sikerei után komolyan felmerült a kérdés, lehet-e ő a valaha volt legjobb spanyol sportoló. Néhány hónapon belül a Roland Garrost, Wimbledont és a US Opent is megnyerte, azon kevesek közé került, aki mind a négy GS-viadalon győzni tudott. A világranglistát csaknem 5000 ponttal vezető spanyol olimpiai bajnokságot nyert 2008-ban, kétszer volt a győztes Davis-kupa-válogatott tagja.