Szávay Ágnes a döntőért játszik Szöulban

2010.09.24. 09:37

Szávay Ágnes idén harmadszor jutott el 220 ezer dolláros torna elődöntőjébe. Budapesten és Prágában nyert. Szöulban a japán Date Krummot verte háromszettes, nagy csatában, az orosz Alisza Klejbanova következik.

Szávay nagyon könnyen, 6:2-re hozta az első szettet, majd rövidítésben elveszítette a másodikat. Ebben a játszmában mindenki nyerte az adogatását még bréklehetősége sem volt egyik teniszezőnek sem.

A döntő szettben nagyszerűen kezdett Szávay, egyből elvette Date Krumm adogatását, majd két bréklabdáról fordítva nyerte meg sajátját.

A japán harmadik adogatása megint a magyaré lett, így két óra 21 perc játék után 4:1-re vezetett. Jó adogatójáték után már a meccsért fogadott. 40:15-ről még visszajött, de Date a harmadik lehetőségéből már megszerezte a pontot.

Pocsék Szávay-adogatás után a magyar már nagyon koncentrált és nullára vette el 40 éves ellenfele adogatását és 2 óra 42 perc játék után nyert. Krumm egyébként a címvédő, tizenkét éves kihagyás kezdte újra.

Szávay legutóbb július közepén, Prágában jutott el az elődöntőig, akkor meg is nyerte az ugyancsak – igaz salakpályás – 220 ezer dolláros tornát.

Most a döntőbe jutásért az orosz Alisza Klejbanova lesz az ellenfele, aki a torna 5. kiemeltje, jelenleg 28. a világranglistán. Korábbi egyetlen egymás elleni meccsüket az orosz nyerte, még 2008-ban Antwerpenben 6:2, 6:3-ra. Akkor Szávay volt az esélyesebb, a torna 6. kiemeltjeként játszott az akkor 106. Klejbanovával.

"Nagy csatát vívtunk. Kimikót jó játékosnak tartom, és egészen a végéig keményen harcolt" - mondta Szávay a találkozó utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: bízik benne, hogy megint bekerül a ranglistán a legjobb 30 közé, és így majd kiemelt lehet a jövő évi Grand Slam-viadalokon is.

"Azt gondolom, ez a fő cél, és ehhez még több meccset kell nyernem." - nyilatkozott Szávay.