Nadal négy órán át gyűrte az amerikai óriást

2011.05.24. 23:47 Módosítva: 2011.05.24. 23:47

Már a sorsolást látva sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű első körös mérkőzése a világelső és ötszörös bajnok Rafael Nadalnak a 2011-es Roland Garroson, azonban a spanyol csak maratoni meccsen, döntő szettben tudott továbbjutni az amerikai John Isner ellen.

A gyilkos szerváiról ismert, a tavalyi wimbledoni tornán a tenisz történelem leghosszabb meccsét megnyerő Isner koncentráltan kezdett, ami a saját adogatásain meg is látszott, azonban Nadal 3:3-nál brékelt, és hozta az első szettet.

Isner a másodikban túl sokat hibázott, azonban rögtön vissza tudta venni elvesztett adogatását. A nagy adogatók ellen nem ritka tie breakben Nadal a rá nem jellemző módon nem tudott elég koncentrált maradni, így végül az amerikai egyenlített a szetteket tekintve. A harmadik játszma is rövidítésben dőlt el, amelyet Nadal újra 7-2-re bukott el.

Isner ugyan az egész meccsen alig tudott pontokat nyerni Nadal adogatásainál, azonban a negyedik szett tie breakben akár bajba is kerülhetett volna a spanyol világelső. A salakkirály azonban megrázta magát, és agresszívebb játékkal pillanatok alatt besöpörte a negyedik játszmát. Az amerikai még próbálta tartani a lépést, de Nadal már végigvitte a korai bréket a döntő szettben, végül 4 óra 1 perc alatt tudta le az első körös mérkőzését.

A negyedik kiemelt Andy Murray nagyon könnyedén nyert 6:4, 6:1, 6:3-ra a francia Eric Prodon ellen, míg a tavalyi döntős Robin Söderlingtől tie breakben elvettek egy játszmát, de egyébként nem került bajba.

Tomas Berdych hétfői búcsúja után a kedd sem maradt azonban nagyobb kieső nélkül, a tizenegyedik kiemelt, az előző heti nizzai tornát megnyerő Nicolas Almagro öt szettben kikapott Lukasz Kubottól. A lengyel Nadal meccséhez közelítve 3 óra 50 perc alatt, a meccsben maradást kétszer is tie breakben kiharcolva győzött 3:6, 2:6, 7:6, 7:6, 6:4-re.

A nőknél Ana Ivanovicsnak ért véget rögtön az első körben a Roland Garros, 6:7, 6:0, 2:6-ra kapott ki a svéd Johanna Larssontól. Marija Sarapova és Kim Clijsters viszont gond nélkül vette az első megmérettetést.