Odaütött egy labdát a biztonsági őrhöz

2011.05.25. 11:13 Módosítva: 2011.05.25. 11:13

A huszonkettedik kiemelt Michael Llodra elvesztette a fejét első körös mérkőzésén a Roland Garroson, és az egyik biztonsági őrön vezette le a feszültséget. Egy teniszlabdát is odaütött a nőhöz, utána pedig - John McEnroe-t megszégyenítően - a bíróval vitatkozott össze.

A tie breakben megnyert első szett után a hazai közönség előtt játszó francia bajba került a másodikban. 5:2-re vezetett ellene a selejtezőből érkezett Steve Darcis, amikor Llodra saját adogatásánál hangosan szóvá tette, hogy szerinte túl sokat mozgolódnak a háta mögött.

Megfordult, és többször is odaszólt a nézőtérnél álló biztonsági őrnek, aki nem nagyon reagált Llodra kiakadására. A francia végül egy tollaslabdás mozdulattal, nem erőből, de idegesen odaütött egy labdát a nőhöz.

Habár az ütés messze nem volt olyan erős, mint amikor David Ferrer néhány hete mérgesen odaütött egy labdát a nézőtéren folyamatosan síró csecsemő felé, de Moahmed el-Jennati játékvezető figyelmeztette Llodrát.

A francia a székbírónál folytatta a méltatlankodást, követelte, hogy vezessék el a játékot zavaró embereket. "Nem arab zsibvásáron vagyunk, nem szőnyegárusok vagyunk" - mondta a marokkói játékvezetőnek, amiért a meccs után sokan rasszista kiszólással vádolták Llodrát.

"Szerintem a székbíró nem végezte megfelelően a dolgát" - mondta a meccs után a francia. "Hívnia kellett volna a biztonságiakat, vagy fel kellett volna szólítania a nézőt, hogy maradjon nyugton."

Azt is elmondta, nem tartja rasszista megnyilatkozásnak, hogy a marokkói székbíró által vezetett meccset egy észak-afrikai zsibvásárhoz hasonlította. "Mohamed jóbarátom, mindig sokat nevetünk a pályán kívül" - mondta a bíróról.

Llodra végül négy játszmában, 7:6, 3:6, 3:6, 3:6-ra veszített, és már az első fordulóban búcsúzott.