Sarapova kettős hibával bukta óriási esélyét

2011.06.02. 18:16

Óriási esélye lehetett volna az egész torna megnyerésére, azonban Marija Sarapova mégis sima két szettben kiesett az elődöntőben a Roland Garroson. A szombati döntőben a kínai Li Na és a címvédő Francesca Schiavone találkozik majd.

Láthatóan a 4:6, 5:7-tel búcsúzó Sarapovát zavarta jobban az erős szél, amely időnként kisebb porvihart is végigküldött a pályán. Az orosz borzasztó sok, tíz kettő hibát ütött, és csak nagyon nehezen találta a ritmust. Sarapova nem kezdett jól, Li rögtön brékelt és már 3-0-ra is vezetett. Több brék követte egymást mindkét oldalon, de végül a kínai behúzta a szettet.

Li egy kettős hiba miatt elbukta a szerváját a második szett elején, és úgy tűnt, hogy Sarapova szokásához híven megint fel tud állni a hátrányból. Ugyanakkor hibázott, a kínai 4:4-nél kiegyenlített. 6:5-nél a meccsben maradásért kellett volna adogatnia. Két kettős hiba ritkán megbocsátható egy játékban, ráadásul Sarapova az egész meccset küzdelem nélkül odaadta a kínainak, amikor már Li két meccslabdája közül az elsőnél kettős hibát ütött.

Az orosz azért is különösen sajnálhatja a vereségét, mert az első négy kiemelt közül senki sem jutott be az elődöntőkbe, miközben Sarapova behúzhatta volna egyetlen hiányzó Grand Slam-győzelmét, ezzel pedig megcsinálhatta volna a karrier Grand Slamet, vagyis az összes nagy tornát megnyerte volna legalább egyszer.

Li ugyanakkor hatalmas eredményt ért el, az év eleji Australian Open után a második Grand Slamen is bejutott a döntőbe. Először nyerhetne kínai egy Grand Slamen, a szombati döntőre még a kínai sportminiszter is Párizsba utazik majd.

A másik elődöntőben a tavalyi bajnok Francesca Schiavone két játszmában legyőzte a hazai közönség előtt játszó Marion Bartolit, így szombaton esélye lesz a címvédésre. A francia nem tudta tartani a lépést az olasszal, aki 1 óra 30 perc alatt 6:3, 6:3-mal győzött. A francia nem volt elég erős fejben, a meccsben maradásért adogatva semmire bukta a szerváját.