Czink nem bírt a kínai Penggel Wimbledonban

2011.06.25. 15:31 Módosítva: 2011.06.25. 16:23

Czink Melindának két megnyert meccs és a 10. kiemelt búcsúztatása után nem sikerült az újabb bravúr, 6:2, 7:6-ra kikapott a kínai Peng Su-Ajtól a legjobb 32 között Wimbledonban.

A magyar lány szettet sem vesztett a harmadik körig, a korábban is látott támadó taktikával állt ki Peng ellen, azonban az első néhány játék után túl sokat hibázott. A második játszmában ugyan feljavult és irányítani is tudott, azonban továbbra sem jöttek be az első szervái és végül a végig stabilabb kínai diadalmaskodott.

K EPA20110625013

Mindketten bátran kezdtek, de Czink jutott előbb két bréklabdához, amelyből a másodikat nagyszerű returnnel használta ki. 2:1-es vezetés után azonban visszaesett, túl sok második adogatásra kényszerült és ellenfeléhez képest sokat hibázott.

Peng jókor meghúzott gyorsításokkal operált, miközben a magyar játékos kidolgozott pontokat nem tudott befejezni. A kínai 4:2 után semmire hozta a saját adogatását, majd ugyanígy semmire vette el Czink szerváját, és 25 perc alatt behúzta az első játszmát.

K EPA20110625019

A második szett elején Czink eltökéltnek tűnt, hogy megakassza a kínai lendületét, és hat zsinórban elbukott játék után sikerült hoznia az adogatását. 2:2 után egyre nyugodtabb lett, pontosabban játszott és az alapvonalról is tudott irányítani. Elvette a kínai adogatását, majd nyerő ütéssel fejezte be a sajátját, ezzel 4:2-re vezetett a második játszmában.

K EPA20110625014

Peng következő két adogatásában is eljutott 15-40-ig és két bréklabdáig, azonban a kínai mindkétszer megfordította a játékot, neki a kellő pillanatban jöttek a jó első szervái. Czinknek így is lehetősége volt 5:4-nél kiszerválni a szettet, azonban egy véleményes vonalbírói ítélet után kettős hibával bukta az adogatását, míg a kínai következő szervájánál a vezetőbíró mondott be egy szintén véleményes out-ot.

Czink ennek ellenére nem omlott össze fejben, még mindig nagyrészt első szervák nélkül könnyedén hozta az adogatását és mentette tie breakre a szettet. A rövidítésben azonban hiába szervált már hatékonyabban és hárított két meccslabdát is saját adogatásánál, 7-5-re végül mégis a kínai hozta a tie breaket, és így a mérkőzést is.

Czink a legjobb 32 közé jutva is élete egyik legnagyobb sikerét érte el idén Wimbledonban, különösen annak fényében, hogy hosszú kihagyás és sérülések után tért vissza a füvespályás Grand Slamen. Arn Gréta tavalyi nagyszerű szereplése után már a második évben jutott be magyar teniszező a nők között a harmadik körbe Wimbledonban.

Peng ellenfele a következő körben, a legjobb 16 között Marija Sarapova lesz, aki 6:2, 6:3-ra győzte le Klara Zakopalovát.