Serena kifakadt a wimbledoni szervezőkre

2011.06.25. 14:34

A négyszeres wimbledoni bajnok és címvédő Serena Williams kifakadt, és szóvá tette, amiért a nagyobb pályák helyett a 2-es pályán kellett lejátszania a 3:6, 6:2, 6:1-re megnyert csütörtöki mérkőzését a román Simone Halep ellen.

000 DV981229

Serena kifogásolta, hogy neki és ötszörös bajnok testvérének is a 2-es pályán kellett játszania, miközben a férfi mezőny legjobbjai a tízezer férőhelyes centerpályán, vagy a valamivel kisebb stadionban elhelyezett 1-es pályán  játszottak.

Venus Williams hétfőn a nyitómérkőzését játszotta a négyezerfős 2-es pályán. "Még nem igazán jöttünk rá, mi lehet az oka" - mondta Serena számüzetésről a Telegraph-nak. A 2-es pálya ráadásul viszonylag messze van a központi pályáktól, és a játékosoknak jókora tömegen is keresztül kellett verekedniük magukat, amíg megérkeznek oda.

A régi 2-es pályát bajnokok temetője néven ismerték, mivel számos korábbi nagy játékos, John McEnroe, Jimmy Connors, Michael Stich, Boris Becker, Martina Hingis, Andy Roddick és még Pete Sampras is elvérzett már ottani mérkőzésén. A 2-est azóta áthelyezték és kibővítették a nézőterét, de ennek ellenére sok játékos továbbra sem zárta a szívébe.

A wimbledoni szervezők tagadták, hogy bármelyik játékossal kivételeznének. "Nagyon bonyolult rendszerben dől el a beosztás, 29 különböző tényezőt kell figyelembe venni" - mondta Johnny Perkins, a tornát szervező All England Club szóvivője. Mint mondta, a 2-es pálya közönségének is kedveztek a beosztásnál.

000 DV981156

Az amerikai bajnok mellé állt Stacey Allaster, a WTA Tour vezetője. "Serena Williams négyszeres wimbledoni bajnok, a torna címvédője és tizenháromszoros Grand Slam-bajnok egyéniben. Osztom a csalódottságát".

Williams mostani kifakadása abból a szempontból viszont nem teljesen érthető, hogy Roger Federernek például két éve egészen a döntőig csak nappali mérkőzést adtak az Australian Open szervezői, márpedig az ottani hőség nagyobb nehézséget jelent, mint a wimbledoni 2-es pálya kedvezőtlen elhelyezkedése.