Sarapova kiütötte a fejjel kisebb Cibulkovát

2011.06.28. 22:28

A wimbledoni döntőért Lisicki Sarapovával, Kvitova az Azarenka-Paszek meccs győztesével játszik.

Sabine Lisicki nagy csatában nyert a francia Marion Bartoli ellen, bejutott az elődöntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon, a németnek ez pályafutása legjobb eredménye

Lisickinek, aki szabadkártyával indult Wimbledonban, már a második játszmában - saját adogatásánál - három meccslabdája volt, ám ezt a 2007-ben döntős Bartoli hárította. A mindent eldöntő harmadik szettben a francia teljesen elkészült az erejével, egyre többet hibázott,  Lisicki szinte kedve szerint nyerte a pontokat, a gémeket, majd a meccset.

Német női teniszező utoljára 12 éve jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe. Steffi Graf, minden idők egyik legjobb játékosa 1999-ben megnyerte a Roland Garrost és döntős volt Wimbledonban.

Marija Sarapova két nagyon sima szettben legyőzte Dominika Cibulkovát. A mindössze 161 cm magas szlovák lánynak esélye sem volt hórihorgas, 188 cm-es orosszal szemben, aki kőkeményen támadott és valósággal leütötte a pályáról a hétfőn a címvédő amerikai Serena Willamst búcsúztató Cibulkovát. Az egyoldalú meccs mindössze egy órán át tartott.

A volt világelső, aki 2004-ben nyert Wimbledonban, a legjobb négy között Lisickivel találkozik.

A nyolcadik helyen kiemelt Petra Kvitova szettben győzte le a bolgár Cvetana Pironkovát, a cseh a legjobb négy között a fehérorosz Viktorija Azarenka és az osztrák Tamira Paszek összecsapásának győztesével játszik.

Eredmények, negyeddöntő

női egyes:

Kvitova (cseh, 8.)-Pironkova (bolgár, 32.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:2

Sarapova (orosz, 5.)-Cibulkova (szlovák, 24.) 6:1, 6:1

Lisicki (német)-Bartoli (francia, 9.) 6:4, 6:7 (4-7), 6:1

Azarenka (fehérorosz, 4.)-Paszek (osztrák) 6:3, 6:1

Az elődöntőben: Lisicki-Sarapova, Kvitova-Azarenka