Serena csak nappal hajlandó játszani

2012.01.19. 20:57

Az ötszörös bajnok Serena Williams könnyedén nyerte második körös mérkőzését 6:0, 6:4-re Barbora Zahlavova Strycova ellen, és azt is nevetve vette, amikor az egyik pontnál elcsúszott, fenékre ült a pályán.

Első körös, este rendezett mérkőzése a sima eredmény ellenére nem volt ilyen problémamentes, rendkívül zavarták ugyanis a pályára tévedő rovarok. „Kétszer is a hátamra estek. Jobban utálom a rovarokat, mint képzelnék. Ezért kérem, hogy a döntő kivételével ne kelljen este játszanom" – mondta akkor.

Így sok játékossal ellentétben, az amerikai inkább a hőséget választja a rovarokkal szemben, ennek megfelelően ezúttal már nappali meccset kapott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dominika Cibulkova ellen hatalmas csatában szintén továbbjutó Arn Gréta ellen is majd várhatóan magyar idő szerint szombat hajnalban lép majd pályára.

A nőknél könnyedén jutott tovább Marija Sarapova is, aki 6:0, 6:1-et osztott ki Jamie Hamptonnak, és Ana Ivanovics is magabiztosan vette a második kört. A világelsőségre hajtó Petra Kvitova második kiemeltként viszont csak döntő szettben jutott tovább Carla Suarez Navarro ellen.

A férfiaknál a nap egyik legjobban várt mérkőzése idő előtt véget ért Andy Roddick és Lleyton Hewitt között, miután az amerikai sérülés miatt feladta 6:3, 3:6, 4:6-nál. Roddick még az első szettben esett el, még sokáig próbálkozott, de végül bokasérülésre hivatkozva visszalépett.

Novak Djokovics és Andy Murray könnyedén nyert, de Janko Tipszarevics és Gael Monfils is négy szettre kényszerült, a felvezető versenyeken jó formát mutató David Ferrer pedig csak öt szettben jutott tovább az amerikai Ryan Sweeting ellen.