Davis-kupa: 2-0-ra vezet Magyarország

2012.04.07. 09:15

Kellner Ádám négy játszmában, 2 óra és 55 perc alatt nyert Deniss Pavlovs ellen, így a magyar válogatott 2-0-ra vezet a lettekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis-kupa-összecsapás első napja után. A pénteki első mérkőzésen Nyíregyházán Fucsovics Márton óriási meglepetésre nagy csatában, öt játszmában nyert Ernests Gulbis ellen.

Az első játszmában végig fölényben játszott Kellner, már a szett elején elnyerte riválisa adogatását és előnyét végig megtartva jutott előnyhöz. A folytatásban a lett egyre jobban belelendült. A két játékos 6:6-ig fej fej mellett haladt. A rövidítésben Kellner váratlanul hibázni kezdett, Pavlovs négy szettlabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

A harmadik és a negyedik játszmában a lett egyre jobban elfáradt, Kellner viszont magabiztos volt, remek tenisszel nyerte a gémeket, a szettet, majd végül a meccset. Ez a siker azt jelenti, hogy Hornok Miklós csapatát már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól.

Szombaton a párosmérkőzést bonyolítják le, a DK-kapitány azt közölte, várhatóan Balázs Attila és Fucsovics Márton játszik majd.

A magyaroknak ez az első meccse a lettekkel a Davis-kupában. Az összecsapást az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában rendezik. Hornok csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelekellm . Ha a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi-ukrán párharc továbbjutója lesz az ellenfelük - várhatóan ismét hazai pályán.

Eredmények

Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Lettország 2-0  - állás az első nap után

Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3