Az első körben kiütötték Serena Williamset

2012.05.29. 22:17

Az idei Roland Garros legnagyobb meglepetését okozta a világranglistán 111. francia Virginie Razzano, aki drámai meccsen, három játszmában 4:6, 7:6, 6:3-ra kiütötte az első fordulóban az ötödik kiemelt Serena Williamset, akinek ráadásul a második szett végén kezében volt a győzelem.

A tizenháromszoros Grand Slam-győztes (2002-es Roland Garros-bajnok) amerikai életében először kapott ki egy GS-en rögtön a nyitómérkőzésén.

Serena ráadásul idén kíváló volt salakon, győzött a madridi felvezető versenyen is, és a római tornán ugyan vállsérülés miatt visszalépett az elődöntőtől, de semmi sem utalt arra, hogy a Roland Garroson ilyen korán búcsúzhatna, sőt, az egyik titkos esélyesként tartották számon.

000 DV1183895
Fotó: Patrick Kovarik

Williams irányította a mérkőzést az első és a második szettben is, azonban a második játszma végére a francia elkezdett teher nélkül teniszezni, és néhány ponton váratlanul minden megfordult. Az amerikai 5-1-re vezetett a második szettet eldöntő tie breakben, és így a győzelemtől is két pontra volt. A következő pontnál azonban tévesen megállt, mivel azt hitte, hogy Razzano ütése hosszú lesz, és innen elvesztette a fonalat.

Serena a döntő szettet megelőző pihenő alatt könnyek között mérgelődött. A harmadik játszma nem kezdődött sokkal bíztatóbban: Williams az első 24 pontból kettőt tudott megnyerni, Razzano 5:0-ra is vezetett, mire az amerikai valamennyire magára talált. Így sem tudott azonban felzárkózni, a francia egy 23 percig tartó, drámai adogatás végén nyolcadik meccslabdáját értékesíteni tudta, és élete legnagyobb győzelmét aratta a hazai közönség előtt.

000 DV1184125
Fotó: Patrick Kovarik

A mérkőzés utáni interjúban Serena a saját hibáit okolta a vereségért. Száz százalékig egészségesnek mondta magát, nem keresett kifogásokat. „Ilyen az élet" – mondta többször is.