Átütötte, aztán átugrott a hálón

2012.08.31. 13:52

Megvolt az első igazi meglepetés kieső is az idei US Openen: az ötödik kiemelt Jo-Wilfried Tsongának egyszerűen nem ment a játék, 6:4, 1:6, 6:1, 6:3-ra kikapott a világranglista 52. Martin Klizantól.

Tsonga nyerőket is ütött, de emellé rengeteg hiba társult, miközben a szlovák a meccs nagy részében tét nélkül tudott teniszezni. Tsonga a második szettben ugyan ki tudta használni Klizan megingását, és még jutott ideje mókázni is kicsit. Beszaladt egy hálóhoz közel pattanó labdához, átpöccintette, de ezzel együtt át is ugrott a háló felett. A pontot Klizan kapta.

A második szett kivételével ugyanakkor láthatóan szenvedett a pályán a Wimbledonban idén elődöntős francia, aki az elmúlt tizennyolc Grand Slamen nem esett ki a harmadik kör előtt. „Ma nem voltam jó formában, úgy tűnt, hogy nem tudtam elég keményen ütni a labdát" – mondta. Közben Klizan viszont élete győzelmét könyvelhette el, még soha nem győzött le top10-es játékost korábban.

Csütörtökön sem maradtak el a maratoni meccsek. A hazai közönség előtt versenyző Mardy Fish öt szettben verte Nikolaj Davigyenkót, Nicolas Almagro is döntő szettben győzte le a térdharisnyás Philipp Petzschnert, ahogy Marin Cilic is megszenvedett a német Daniel Brands-cal.

A nőknél is voltak ismert búcsúzók: bármennyire is Venus Williams volt a nagyobb név, az esélyes a mostanában kitűnő formában teniszező Angelique Kerber volt második körös mérkőzésükön. Ehhez képest Venus két labdára is volt a továbbjutástól, de a hatodik kiemelt végül mégis 6:2, 5:7, 7:5-tel búcsúztatta az amerikait a közel háromórás mérkőzésen.

Nincs már versenyben magyar játékos egyesben, miután az első körben Szávay Ágnes ellen továbbjutó Arn Gréta 6:3, 6:2-re kikapott az előző heti New Haven-i felvezető tornán döntős Marija Kirilenkótól. Arn több nyerőt ütött, de több mint kétszer annyit is hibázott, mint orosz ellenfele.