Del Potrót kiütötték az Australian Openen

2013.01.19. 10:12 Módosítva: 2013.01.19. 11:18

Megvan az idei Australian Open első igazán nagy meglepetése, a hatodik kiemelt Juan-Martin Del Potro nem élte túl az első hetet, öt szettben 6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:3-ra kikapott a francia Jeremy Chardytól.

A francia rögtön megnyerte az első két szettet, de del Potrónak sikerült hoznia a harmadikban a tie breaket, majd kiegyenlített a játszmákat tekintve. A döntő szettben viszont a játékát kitűnően variáló Chardy tudott brékelni, majd egy ásszal befejezte a meccset.

Az első játszma végén az argentin egy kerettel eltalált labdával juttatta szettlabdához az ellenfelét, amit dühös üvöltéssel konstatált, miközben ütőjével meglegyintette az alapvonalat. Végül az egyik vonalbírót átölelve szedte össze kicsit a gondolatait.

Chardy ellenfele a következő körben a 12. kiemelt Marin Cilicet búcsúztató Andreas Seppi lesz. A harmadik kiemelt Andy Murray saját bevallása szerint időnként érthetetlen ütéseket mutatott be, de gond nélkül ment tovább a selejtezős litván, Ricardas Berankis ellen.

A második kiemelt Roger Federernek az első két szettben méltó ellenfele volt a fiatal ausztrál Bernard Tomic, de a rövidítésben elbukott második játszma után már teljesen feladta, 6:4, 7:6, 6:1 lett a vége. A negyedik körben pedig egymással játszik majd a két legjobb francia, a szombaton egyaránt továbbjutó 7. kiemelt Jo-Wilfried Tsonga, és a 9. kiemelt Richard Gasquet.

A második körös mérkőzésén egy téves vonalbírói ítélet miatt teljesen kifakadó, a vezetőbíróval üvöltöző, és a székét ütögető Jerzy Janowicz nem úszhatta meg büntetés nélkül: 2500 dollárt kell fizetnie sportolóhoz nem méltó viselkedésért.