Dalt csinálnak Azarenka sikolyaiból

2013.01.21. 16:24

Rajongói hamarosan már bárhol élvezhetik Viktorija Azarenka teniszmérkőzéseken hallatott sikolyait, amelyekben egyik barátja, az amerikai rapper Redfoo látott fantáziát, ezért dalt készít belőlük.

„Csak sikolyok, énekelni nem fogok" – mondta a nyögéseiről jól ismert, 23 éves világelső. Azarenka a leghangosabb nyögéseket eleresztő játékosok közé tartozik, szinte minden ütését megtámogatja hanghatásokkal is.

Az Australian Openen a nézők egyelőre minden második nap kaphatnak ízelítőt a leendő számból, hiszen Azarenka meglehetősen biztosan menetel előre. Hétfőn mindössze 57 perc alatt 6:1, 6:1-re jutott tovább Jelena Vesznyina ellen, ezzel már negyeddöntőben van.

A nyögések nem mindenkinek tetszenek, sőt. 2011-ben Wimbledonban Ian Ritchie főszervező jelezte, hogy jóval kevesebb nyögést szeretne, miután Azarenkánál egy 95 decibeles nyögést is mértek az első körös mérkőzésén. A fehérorosznál ráadásul nemcsak a hangerőt, hanem a nyögések hosszát is sokan kifogásolták.

Azarenka akkor megvédte a nyögéseit. „Tízéves korom óta csinálom. Nem voltam túl erős, ez pedig segített, hogy gyorsítsak, hogy több erőt vigyek az ütésekbe. Nem tudok rajta változtatni, ez segít a játékban. Azt pedig nem adhatom fel, ami segít a játékban" – mondta.

A feltűnő hajáról és szemüvegéről is ismert Redfoo Azarenka csapatának páholyából szurkol Melbourne-ben. Az LMFAO Stefan Kendal Gordy néven ismert frontembere a játékosokhoz hasonlóan autogramokat is osztott a mérkőzések között.

Azarenkának egyébként hozzátartozik a zene a felkészüléséhez. Gyakran hallgat az utolsó pillanatban valamilyen zenét a meccsei előtt. „Ha nem jó a zene, akkor a meccs sem lesz az. Így aztán nagyon gondosan választom ki a számot" – mondta.