2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Nézők közé szervált az AusOpenen

2013.01.22. 12:31

Habár ritkán látott, a nézők között landoló szervát is ütött, de Li Na 7:5, 6:3-ra legyőzte a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanskát, ezzel bejutott az elődöntőbe az Australian Openen. Li már negyedszer jutott legalább elődöntőbe egy Grand Slamen.

Kemény küzdelem volt, tíz brék is volt a kétszettes mérkőzésen, ugyanakkor Li mindig vissza tudott jönni, ami Radwanskának nem sikerült. Kulcsfontosságú volt, hogy amikor a kínai az első szettben 4:4-nél elveszítette a szerváját, mégis meg tudta nyerni a következő három gémet.

Li az előny ellenére tudott még rengeteget hibázni a második játszmában is, többek között ritka rosszul talált el egy adogatást, ami egészen a nyolcadik sorig felrepült a nézőtéren. Ugyanakkor Radwanska nem tudta kihasználni a lehetőségeit, és Li is visszatalált a nyerőkhöz.

A meccs után megkérdezték a kínait az elrontott szerváról is. „Oké, Carlos, a szerván még dolgoznunk kell" – üzente mosolyogva edzőjének, Carlos Rodrigueznek.

A nap másik női negyeddöntőjében Marija Sarapova folytatta menetelését, ezúttal honfitársát, Jekatyerina Makarovát győzte le 6:2, 6:2-re. Az elődöntőben Li Naval találkozik majd.

A férfiaknál az ötórás, döntő szettben 12:10-re megnyert előző mérkőzésről érkező Novak Djokovics ezúttal nagyon eltökélten állt ki, míg a 6:1, 4:6, 6:1, 6:4-re legyőzött Tomas Berdych nem tudott előnyt kovácsolni a világelső esetleges fáradtságából.

Az első szettben Berdych túlságosan is passzív volt, így pillanatok alatt 6:1-re bukta, ráadásul kettős hibával az első játszmát. A másodikban váltott a cseh, agresszíven támadta Djokovicsot, akit ezzel meglepett, és sikerült is 6:4-re kiegyenlítenie a szetteket tekintve.

A harmadik játszmában ennek ellenére sem vitte tovább a hatékonynak bizonyuló taktikát, Djokovics pedig újra átvette a kezdeményezést. Ahogy az elsőt, a harmadikat is 6:1-re bukta el Berdych, aki ugyan feljavult a negyedik játszmára, de rögtön brékhátrányba került. Innen tartotta a lépést Djokoviccsal, de visszajönni esélye sem volt, a címvédő hatalmas ujjongással fejezte be a meccset.

A másik negyeddöntőben a negyedik kiemelt David Ferrer kétszettes hátrányból fordított 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2-re Nicolas Almagro ellen. Djokovics és Ferrer pénteken találkozik majd az elődöntőben.