Szétgyalázták, erre abbahagyta a teniszt

2013.02.24. 11:30

23 évesen visszavonult Rebecca Marino, többek között azért, mert nem tudta feldolgozni a közösségi médiából felé áradó gyalázkodást.

Marino hat éve küzd a depresszióval, már önmagában ez is elég teher volt, de gondjai csak súlyosbodtak attól, hogy egyre többen találták meg a közösségi oldalakon. Nem tudott mit kezdeni azokkal a vesztes fogadókkal, akik elbukták miatta a pénzüket, amit aztán „dögölj meg" és „menj a pokolba" hozzászólásokkal próbáltak leverni rajta.

   120704790(1)

„Bárcsak sose csatlakoztam volna egyik közösségi oldalhoz sem" – mondta Marino, aki hétfőn törölte Facebook-, és Twitter-fiókját is.

„Az ok, ami miatt visszavonulok az az, hogy nem vagyok hajlandó feláldozni a boldogságom és az életem a tenisz miatt. Sokat gondolkodtam, és rájöttem, hogy nincs meg bennem az a szenvedély és elhivatottság, amivel olyan szintre tudnék kerülni a teniszben, mint ahogy azt elképzeltem" – nyilatkozta.

Marino tavaly februárban volt teljesen padlón, már akkor vissza akart vonulni, de nyáron játszott a barátaival, és rájött, még tudja élvezni a teniszt. Ősszel el is indult pár versenyen, és egy Challenger-tornát meg is nyert. Idén még hat tornát vállalt, köztük az Australian Opent, de nem tudott már nagyot alakítani.

Fontosnak érezte, hogy beszéljen a depressziójáról, szerinte az élsportolóknak sem kell szégyenkezniük amiatt, hogy milyen lelki betegségektől szenvednek. A Kanadában élő olimpiai bajnok, Czigány Kinga kísértetiesen hasonló problémákról számolt be.

A kanadai a WTA-világranglista 418. helyéről vonult vissza, amikor a csúcson volt, 2011. júniusában a 38. helyen állt, bár WTA-tornát sohasem sikerült nyernie.