Bevadult, ütőket tört a teniszező

2013.04.18. 20:45

Ernest Gulbisnál a monte-carlói tenisztornán többször elgurult a gyógyszer, amikor a 16 közé jutásért játszott az argentin Juan Monacóval. A lett dühkitörései közben ütőt tört, teniszlabdába bikázott.

Gulbis idén nagy formában játszik, legutóbbi 18 meccséből 17-et megnyert. Monaco ellen azonban nagyon nem ment neki, az argentin első játszmát 6-0-ra nyerte, és ezután a másodikban is behúzott még két gémet. Amikor Gulbis még pontot sem tudott csinálni a nyolcadikban, elvesztette önuralmát, és izomból földhöz csapta az ütőjét.

Gulbis legnehezebb napja

A teljesen kiborult lett meglepetésre összeszedte magát, és 6:3-ra nyerni tudott a második játszmában, de a harmadikban újra elveszítette a fonalat. Egy könnyű ejtéssel foghatott volna egy játékot, de a hálóba ütött. Dühét a visszapattanó labdán vezette le, lábbal az égbe bikázta.

Gulbis a  következő játszmát is elveszítette, és folytatódott az ütőfogyasztása is. A térfélcserénél a bírói székhez vágta a teniszütőjét, ami használhatatlanra görbült. Monaco továbbra is fölényben játszott, és 6:3-ra nyerte a harmadik játszmát, és ezzel a meccs is az övé lett.