Megint első körben búcsúzott egy Williams

2013.05.27. 12:25

Túl nagy meglepetést nem hozott a hűvös időben kezdődő Roland Garros első napja, de míg a világelső Serena Williams ezúttal tavalyi meglepetés kiesése után meg sem izzadt az első körben, addig testvére, Venus a torna első nagy búcsúzója.

Serena Williams ellen mindössze egy játékot tudott nyerni a 6:0, 6:1-re alulmaradt Anna Tatishvili, testvére azonban a világranglista-40. Urszula Radwanska személyében sokkal keményebb ellenfelet fogott ki rögtön az első fordulóban.

Venus április óta küzdött hátproblémákkal, és a vasárnapi meccsén sem tudott elég keményen adogatni. A lengyel ugyan a tie breakben megnyert első szett után vezetett a másodikban is, de Williams végül szintén rövidítésben vissza tudott jönni. A döntő játszmában azonban 6:4-gyel alúlmaradt Agnieszka Radwanska testvérével szemben.

Mégsem Venus Williams volt a legmagasabban jelzett játékos, aki már rögtön az első napon kiesett. A 11. kiemelt Nagyja Petrova ugyanis szintén három szettben, 3:6, 7:5, 6:4-gyel alulmaradt a Puerto Rico-i Monica Puiggal szemben.

Roger Federer is simán, 6:2, 6:2, 6:3-mal ment tovább a selejtezős Pablo Carreno-Bustával, és a negyedik kiemelt David Ferrer is könnyedén vette az első akadályt. A nagy öreg Lleyton Hewitt viszont 2-0-ás vezetésről kapott ki 3:6, 1:6, 6:4, 6:1, 7:5-re a 15. kiemelt Gilles Simontól. Hétfőn már a címvédő Rafael Nadal is pályára lép a Philippe Chatrier stadionban.