no

Tsonga lemosta Federert

2013.06.04. 18:46

Jo-Wilfried Tsonga három szettben, 7:5, 6:3, 6:3-mal kevesebb mint két óra alatt elintézte a szenvedő Roger Federert a Roland Garros negyeddöntőjében.

Az előző fordulóban Gilles Simon ellen is botladozó svájci sok hibával játszott, miközben Tsonga rá tudott kapcsolni, éles szögekben, jó ritmusban ütötte a nyerőket Federer ellen. A 17-szeres Grand Slam-bajnok nem tudott koncentrálni a fontos pillanatokban, első szervái mögött sem nyerte elég biztosan a pontokat.

A meccs elején még Federer került 2:2-nél brékelőnybe, és mellé is tudta rakni a sajátját, de utána Tsonga átvette az irányítást. A behúzott első szett után a másodikban is kitartott Tsonga lendülete, elhúzott 3:0-ra. A kemény tenyeresekkel és jó szervákkal operáló francia semmi jelét nem mutatta annak, hogy meginogna.

A harmadik szett elején sem állt be fordulat, Tsonga azonnal elvette Federer adogatását. Hiába csillant fel a remény a svájci előtt, amikor rögtön vissza tudott brékelni, 3:3-nál megint nem tudta megtartani a szerváját. Tsonga a hálóhoz felszaladva egy Federer testére ütött labdával került újból előnybe. A franciának végül adogatnia sem kellett a győzelemért, Federer egy bréklabdát még hárítani tudott 5:3-nál, de a következő tenyerese már hosszú lett.

Tsonga boldogan ugrálva ünnepelte első Roland Garros-elődöntőjét, míg Federer sima három szettben búcsúzott egy Grand Slamen. A francia ellenfele a pénteki elődöntőben majd David Ferrer lesz, aki 6:2, 6:1, 6:1-re ütötte ki kevesebb, mint másfél óra alatt Tommy Robredót.

Eredmények:

férfi egyes, negyeddöntő:
Tsonga (francia, 6.)-Federer (svájci, 2.) 7:5, 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 4.)-Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:1, 6:1

női egyes, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (olasz, 5.)-A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6 (8-6)