Két órára volt a haláltól Czink Melinda

2013.06.19. 09:54

Súlyosan perforált vakbéllel műtötték meg Angliában a magyar teniszezőt, Czink Melindát június 14-én, aki rémes állapotokat írt le.

A WTA világranglista 127. helyén álló Czink a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy a wimbledoni felkészülés alatt, Birminghamben kezdődtek hasfájdalmai, eleinte ételmérgezésre gyanakodott, majd kiderült, vakbélgyulladása van.

Privát kórház helyett egy állami intézményben több mint 12 órás várakozás után végezték el rajta a műtétet, ekkor már feldagadt a hasa. Egy helyett háromszor vágták meg a testét, annak ellenére, hogy tudatta penicillinérzékenységét, olyan készítmény kapott, amiben megtalálható a szer.

„A műtős utólag elmondta, hogy annyira perforálódott a vakbelem, hogy majdnem szétrobbant. A szerveimet meg a hasüregemet is kezdte megfertőzni, így teljesen ki kellett tisztítani mindent” - emlékezett vissza.

A kórházban egy hatfős kórteremben helyezték el, ahol ugyan a fertőzésveszélytől próbálták megvédeni, de borzasztó körülmények várták. Az egyik beteg „a műtőasztalon halt meg, a mellettem fekvőnek szétrobbant a karjában az ér, és rám fröccsent valami, a szemközti ágyon fekvő nem tudta visszatartani az ürülékét” - számolt be a brit egészségügy helyzetéről.

7 kilót fogyott a műtét óta, amikor megpróbált kimenni a boltba, elájult. A WTA, melynek évi több ezer dollárt fizet a biztosításért, az egész eset alatt nem is kereste, amikor kiengedték a kórházból, akkor is elsősorban afelől érdeklődtek, hogy vállalja-e a wimbledoni indulást.

Czink egyelőre nem a folytatással foglalkozik, szeretné magát kipihenni és azon lesz, hogy minden teniszező figyelmét felhívja a vele történtekre és a WTA közönyére.