Vizsgálják ki, miért csúszik a wimbledoni fű!

MTI/Index
2013.06.26. 17:04 Módosítva: 2013.06.26. 18:41

A sérülés miatt a második forduló előtt visszalépő, tavaly elődöntős Viktorija Azarenka azt kéri a wimbledoni tenisztorna szervezőitől, vizsgálják meg, hogy a megszokottnál miért csúszósabb a fű.

„Nem tudom, hogy a pálya állapota vagy az időjárás lehet-e az ok. Nagyszerű lenne, ha a szervezők vagy más szakértő kivizsgálná az esetet" – mondta a női világranglista második helyezettje, aki hétfői meccsén sérült meg , ezért az olasz Flavia Pennetta elleni szerdai összecsapáson már nem állt ki.

Tsongát ápolták, egy ideig folytatta, de nem ment
Tsongát ápolták, egy ideig folytatta, de nem ment

A versenyen eddig Azarenkán kívül John Isner, Marin Cilic, Radek Stepanek, Steve Darcis, Guido Pella, Philipp Kohlschreiber, Romina Oprandi és legutóbbiként Jo-Wilfried Tsonga sérült meg. Az első hét folytatja, Tsonga viszont feladta Gulbis elleni meccsét szerda délután, Azarenkához hasonlóan haza megy.

Tsonga után szinte percekkel Marija Sarapova is elcsúszott a De Brito elleni meccsén, pontosan ugyanúgy, mint Azarenka hétfőn. Kicsit panaszkodott, de nem kért rögtön ápolást. Ellenfele 6:3, 4:3-as vezetésénél azonban már jött a tréner, tíz percig ápolták Sarapovát. Az orosz végül nem tudott fordítani, a nőknél így a 2. után a 3. kiemelt is búcsúzott.

A szervezők egyelőre azt közölték, hogy az idén is ugyanúgy készítették elő a füvet a versenyre, mint az elmúlt években, megszokott, hogy a fű az első héten nedvesebb.

Párosban is kiesett Babos

Az egyes után párosban is búcsúzott Babos Tímea a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a luxemburgi Mandy Minella oldalán két játszmában kikapott a Ioana Raluca Olaru, Olga Szavcsuk román-ukrán kettőstől a szerdai első fordulóban.

Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Raluca Olaru, Szavcsuk (román, ukrán)-Babos, Minella (magyar, luxemburgi) 6:2, 6:4