Wimbledon női bajnoka nem bírt a fájdalmakkal, hirtelen visszavonult

2013.08.15. 11:10

Az idei wimbledoni női tenisztorna bajnoka sokkoló bejelentést tett, 28 évesen visszavonul, mert már képtelen megküzdeni a sérülései okozta fájdalomakkal.

A világranglista hetedik helyén álló teniszező szerda este Simone Haleptől kapott ki a cincinnati torna második fordulójában. „Mindenhol fáj már 45 percnyi vagy egyórányi játék után. A testem már nem működik együtt velem. Ezt már nem tudom tovább csinálni. Mindenki emlékezni fog a wimbledoni győzelmemre, de az itteni meccsemre senki. Ez volt karrierem utolsó mérkőzése, itt az ideje, hogy visszavonuljak. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést" – mondta a könnyeivel küzdő francia a sajtótájékoztatón.

Bartoli Wimbledon óta térdsérüléssel küszködött, majd a Cincinnatiban játszott első mérkőzése után a csípőjét, a hátát, a vállát és a könyökét is fájlalta.

Bartoli nyolc WTA-tornát nyert egyéniben. Wimbledonban kétszer döntőzött, 2007-ben Venus Williamtől kapott ki, míg 2013-ban Sabine Lisickit verte meg. Ez volt egyetlen Grand Slam-győzelme. A legjobb világranglistás helyezése a hetedik volt. Bartoli csúcstartó is lett, 47 próbálkozás után tudott először GS-t nyerni.