Hétórás meccsen vesztett Venus Williams

2013.08.29. 12:46

Kétszer állt a játék eső miatt a New York-i tenisztorna második körében Venus Williams és Cseng Csie között, először 15-15-nél kellett megszakítani a játékot. A kínai első meccsét nyerte a Roland Garros óta, ez volt az ötödik leghosszabb mérkőzés a US Openen a nők mezőnyében.

A hosszú szünet után a kínai ment vissza a pályára jobb formában, könnyedén hatástalanította az amerikai erős szerváit, miközben Williams nem tudott mit kezdeni Csie lassú adogatásaival. Venus 3-6-ra vesztette el az első szettet, a másodikban azonban magára talált, és 6-2-vel egyenlített.

Az utolsó szettben 3-5-ről állt fel az amerikai, 5-5-ös egyenlőnél azonban újra elkezdett szemerkélni az eső, a pályabíró szerint azonban a Louis Armstrong Stadion talaja alkalmas volt a játékra, így folytatniuk kellett annak ellenére, hogy a többi pályán beszüntették a játékot. Csie végül 7-6 -ra nyert a rövidítés (7-5) után, az amerikait lelkesen bíztató több ezres közönség nagy bánatára.

A mérkőzés 3 óra és 2 perc játék után ért véget, ami az ötödik leghosszabb női meccs a US Open történetében, csak a harmadik szett 1,5 órán át tartott, ám a kezdés és az utolsó ütés között több, mint hét óra telt el összesen az eső miatt. Venus Williams vereségével sorban harmadik évben búcsúzik már a harmadik kör előtt.

A 33 éves Venus Williams párosban még versenyben van testvérével, Serenával, így nem teljesen ért véget számára az amerikai torna. „Túl sokszor kerültem hátrányba a saját hibáimból, és hiába küzdöttem teljes erőmből, sajnos kevésnek bizonyult" - nyilatkozta a mérkőzés után.

James Blake bejefezte

Hétfőn jelentette be a 33 éves amerikai teniszező, hogy az idei US Open után végleg befejezi pályafutását, melyben Ivo Carlovic jelentette az utolsó állomást. A horvát hatalmas csatában jutott tovább, 0-2-ről állt fel, ráadásul az utolsó két szettet rövidítésben nyerte meg.