Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Fed Kupa: vereség párosban, nyertek a románok

2014.02.06. 01:28

Babos Tímea és Jani Réka-Luca három szettben kikapott Monica Niculescutól és Irina-Camelia Begutól, így a románok 2-1-re legyőzték a magyarokat szerdán Budapesten, a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornájának első fordulójában.

   

Az 1-1-es állás utáni mindent eldöntő ütközet 2 óra 13 percig tartott, de igazi izgalmakat csak az első játszma hozott. Nemcsak azért, mert nem működött a csarnokban az eredményjelző, hanem azért is, mert a nyitófelvonást a két szettlabdát hárító hazai duó nyerte nagy csatában 7:6-ra.
    A folytatásban azonban Babosék már csak két gémet hoztak, közben Jani vállát ápolni is kellett, így a meccs végül egyoldalúan zárult.
    "Magas színvonalú volt a párosmeccs, mi a második szettben 2:2-nél elbizonytalanodtunk, és már nem tudtuk összeszedni magunkat - értékelt Barátosi Levente szövetségi kapitány. - Pénteken a lettek következnek, akik fiatalokkal állnak ki, de nem szabad lebecsülnünk őket."
     "Jó volt rögtön az egyes után elkezdeni a párost, benne volt a kezemben még a jó játék, aztán a második szettben elindultunk lefelé a lejtőn - mondta Babos Tímea. - Éreztem, hogy kell az energiazselé és a banán, ki is mentem arcot mosni, de végül döntött az ellenfél összeszokottsága. Jól jön a holnapi szabadnap." (MTI)


    Eredmény, 1. forduló, B csoport:
Románia-Magyarország 2-1

Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu - Babos Tímea, Jani Réka-Luca 6:7 (5-7), 6:2, 6:0
   korábban:
Sorana Cirstea - Jani Réka-Luca 6:1, 6:0
Simona Halep-Babos Tímea 6:1, 5:7, 3:6

     a B csoport másik párharcában:
Nagy-Britannia - Lettország 2-0 - állás a két egyes után
   
    A csoport:
Horvátország-Luxemburg 3-0
Hollandia-Belgium 2-0 - állás a két egyes után